Don't worry about it, it's Spring Break, baby!

Nu har vi lov!

Kom nyss hem från några timmars basketlir borta vid UCSB och är relativt slut. Hade även basket imorse men kände att det vore kul att spela lite mer.

På lördag klockan 9 drar vi till San Diego och idag gick vi och fick våra I-20 påskrivna för en planerad utflykt till Rosarito Beach nere i Mexiko. Blir ett hett Spring Break!

Laaaaaaaaaaaaaaaater!

Southern California, baby!

Idag är det pluggdag för mig och Marcus. Det passar bra då det är mulet ute. Tidigare i veckan har det varit strålande sol med bitvis moln. Men nog med metrologsnacket. Det är sorgens dag då Leonard, som besökt Marcus (och oss andra) denna vecka, har övergivit oss för att åka tillbaks till vackra(?) Sverige. Vi åkte ner med honom till LAX men innan dess passade vi på att shoppa lite i Beverly Center i Beverly Hills. En resa som fick oss att tänka på vår egen hemresa. Nästa gång vi sätter vår fot på LAX så är det för att vi själva ska hem, för gott. Oerhört sorgligt då tiden här hittils har varit något så sjukt underbar. Men nu ska vi ta vara på tiden vi har kvar. Några resor som stundar är upp till Kingsburg (den svenska staden), Las Vegas (ett måste) och San Diego + Mexiko på Spring Break, som förövrigt närmar sig med stormsteg. Det är bara en vecka kvar till en veckas surf, fest och semester man sent kommer glömma.

Nu ska vi iväg och spela basket borta i Westmont. Later!

Bilder från San Francisco

Uppdaterad: http://santabarbara.bilddagboken.se

Under den 17:e mars ligger bilderna. Nu ska jag sova. God natt!


San Francisco

I torsdags anlände Leonard från Näsbypark. Han blir kvar här hos oss till fredag, oerhört trevligt tycker vi. Så på grund av trötthet så blev vi kvar hemma på helgens första kväll, men det gjorde oss ingenting. Nästföljande dag så vart det skön surfing och härligt lir på basketplanen, där vi fick stryk av några mexarungar. Men detta till trots så drog vi till Ruby's och firade helgens ankomst, och även Lelle's. Därefter knatade vi och såg '300' igen, just för att den är så sjukt vacker. Seeee deeeeen!!!

Vi tog det lugnt resten av kvällen då tidig uppgång på lördagen stod på tapeten. Vi skulle ju nämligen till San Francisco, Nor Cal. Så på morgonen runt halv tio satte jag mig vid ratten och brände upp till SF på cirkus 5 timmar. Milslånga raksträckor och kyligare väder mötte vi på vägen, även motorvägar patrullerade med flygplan för att kolla farten. Väl i SF så möttes vi istället av uppförsbackar och galna taxichaufförer. Med kamerorna i högsta hugg så checkade vi in på Holiday Inn vid Fisherman's Warf och därefter tog vi bilen till Golden Gate-bron med tillhörande utkikspunkter där vi kunde få finfina bilder. Dem kommer upp senare då jag pillat klart på dem. Från en av utkiksplatserna så såg vi med våra hökögon en fyr som stod och blinkade fint i solnedgången. Vi satte oss i bilen och åkte en kringelikrokväg dit med en maxfart på 15 mph. Väl framme hoppar vi ur bilen och halvspringer för att hinna med solnedgången. När vi kommer fram till ett berg precis innan fyren, som man måste gå igenom så inser vi att dörren till tunneln är låst. Tji fick vi men vi fick även sällskap av ett par rådjur som gjorde oss lite gladare.

Sedan åkte vi iallafall hem till hotellet för att återhämta oss lite. Middagen spenderades på en surfrestaurang, surfing-mentaliteten försvann förövrigt vid San José om inte ännu tidigare, men trötta knatade vi hem och somnade. Mätta och belåtna.

Idag, söndag, så vaknade vi vid halv tio och bestämde oss för att checka ut direkt, vilket vi gjorde, men bilen lämnade vi kvar. Så vi knatade till Lombard Street ('the crookedest street'). Bilder på denna kommer även dem upp senare. Efter det åkte vi, jag med ett nytt polariseringsfilter till kameran, upp och ner för dem branta backarna, vi prövade även att gå upp för en men ångrade oss rätt fort. Hursomhelst så åkte vi till parken där dem spelat in utomhusscenerna (se introt) till 'Full House' och 'Mrs. Doubtfire'. Jaa, jag har bilder på det också.

Sedan åkte vi igenom downtown och spanade lite för att sedan burna ut på 101'an i jakt på värmen och södra Kalifornien. För det var inte särskilt varmt där uppe, även fast man nog inte skulle kunna kalla det kallt där idag. Nåja, med våra SoCal state of minds så kände vi oss ivriga att komma hem. San Francisco hade faktiskt inte så mycket att erbjuda förutom den speciella, men ack så fina, arkitekturen. Så på raka vägar körde vi söderut. Vi kom ner till Pismo Beach, där vi stannade och fotograferade lite. När vi skulle åka hem så körde vi en bit på Pacific Coast Highway 1, då vi tänkt att den skulle leda fram till 101'an, men ack så fel vi hade. Vi körde igenom mexarsamhällen, trailer trash/white trash och vidsträckta åkrar. Vägarna var spikraka och poliserna var få. Nåväl, efter ett tag var vi tillbaka på säker mark och Santa Barbara, vårt hem, närmade sig med stormsteg.

Tillslut var vi back home in good ol' SB och det kändes otroligt skönt! Nu ska jag sova och imorgon blir det lång dag i skolan, men den börjar med basket. Wuho!

Marcus kollar förövrigt på 'Full House' introt på Youtube. Ska slänga upp en länk. Det är parken i slutet jag syftar på, men vid Fisherman's Warf bodde vi ju, där dem också knatar.


Fatal Gang Fight in Downtown Santa Barbara

Nyss varit och sett filmen '300'. Otroligt fint gjord film som fick mig att gapa många gånger. Helt otroligt vacker.
Så se den när den kommer till Sverige!

Avspärrningarna från en lokal gäng fight fanns kvar. Det var tydligen bråk mellan Westside och Eastside, löjligt nog. Detta hände väldigt centralt i Santa Barbara, mitt på ljusa dagen. En fjortonåring dog.

Läs mer:
http://www.keyt.com/news/local/6500067.html

Nu ska jag skriva klart ett manus tills imorgon. Later!


Brutalt varmt...

...även på kvällen! En enorm värmebölja har dragit in över Santa Barbara, och tro mig, jag klagar inte. Men fasiken vad varmt det är. Hade nästan glömt bort hur det var när jag kom hit första dagen, då det var nästintill lika varmt. Termometern har nuddat 35 C gradersstrecket och det känns verkligen.

Nu har min kära far och Susanne åkt hem efter att jag skjutsade ner dem i 'the ultimate cruisin' mobile' a.k.a. jeepen till LAX. Vi har haft en otroligt mysig vecka och vi har hunnit med en hel del vilket jag täckte i förra inlägget. Och tillsammans med värmen slutade vår fläkt i bilen fungera så det var inte nådigt.

På torsdag kommer Marcus och Jacobs vän Lelle på besök och ska dela lite upplevelser med oss. Så vi har tänkt att vi åker upp till San Francisco nu i helgen och steker lite. Sedan har vi ett inplanerat besök i Kingsburg, en svensk stad här i Kalifornien där det finns svenska restauranger och dylikt. En sorts svensk motsvarighet till Solvang, den danska staden här.

image189

En bild från campus at night avslutar vi med, god natt!

Besök, Paradise Cove och Tom Hanks

Been a while sen det senaste inlägget och från då tills nu har det hänt endel saker. Far med respektive har kommit på besök så senast jag skrev så var jag utsedd till chaufför så jag åkte ner och hämtade dem på LAX på lördagen, sen efter en safe and sound resa hem så åt vi ute på piren.

På söndagen så fick dem en liten titt på skolan. Slutade tidigt på tisdagen så vi drog ner till Paradise Cove, i Malibu och åt en god lunch vid havet. En färd på 30 minuter senare så knatar vi runt i Venice Beach och spanar på alla underliga människor.

Nåja, på onsdagen åkte dem upp till San Francisco medan jag gick i skolan från 11 till halv 9 som vanligt. Men på torsdagen blev det storslaget då min 20:e födelsedag firades. Vi lirade lite golf, spelade basket och åt och drack gott på restaurangen Longboard ute på piren vilket passade mig alldeles utmärkt.

Igår, fredag, så hade vi bestämt oss för att åka ner till Hollywood och Beverly Hills så klockan 10 satt vi i bilen påväg ner. 1½ timma senare står vi på Hollywood Blvd och kikar på lite stjärnor och äter god lunch på California Pizza Kitchen i Hollywood Highlands.

tomhanks3


Sedan guidar jag oss vidare ner för Sunset Blvd mot Rodeo Drive och Beverly Hills. Vi knatar gatan upp och ner tills vi är påväg till Valet Parkingen då vi ser en man komma gåendes med bestämda steg. Framför honom springer det 7-8 paparazzis som tar 100 kort i sekunden. Helt plötsligt börjar alla inse vem det är och det bir världens kalabalik och jag är fort där med kameran. Det är nämligen Tom Hanks som ser ut att vara på glatt humör.

tomhanks1


tomhanks2

Nu är jag dock rätt trött efter några timmars surfande i det nu relativt varma vattnet, med våtdräkt dock. Men nu domnar inte fötterna bort iallafall. Spring Break-resan är bokad också, den kommer ta oss ner till San Diego där vi kommer göra heta besök i Mexiko. Så tills vidare, later!

Höll på att glömma dem små sötnosarna som dedikerade ett gulligt, innehållsrikt och minnesvärt blogginlägg till mig på min födelsedag, mixon & Elise! Tack! Det är ett privilegium att få vara er vän! Tack!

Surface

http://santabarbara.bilddagboken.se

Aaah, hemma efter en morgons surfande. Det är oerhört roligt och att stå på brädan blir enklare och enklare. Nu är jag dock helt slut och ska avrunda morgonen med lite South Park.

Förra fredagen kom 2 av Marcus kompisar på besök så jag och Marcus for ner till LAX och plockade upp dem. På söndagen drog vi ner till Oscarsgalan och spanade in limousiner och random celebs. Efter en sen lunch på IHOP så drog vi hemåt och tog det tvärlugnt hela kvällen.

Därefter var det plugg och åter plugg i skolan. Kände mig rätt opepp på basketen i måndags men efter träningen kände jag hur humöret steg och jag kunde knappt bärga mig tills nästa träning på onsdagen. Nåja, bärga mig kunde jag väl men hursomhelst så insåg jag hur kul det var.

Helgen kom snabbt då vi var lediga på torsdagen, gäsp, så det innebar att vi kunde surfa på torsdagsmorgonen, vilket gick utomordentligt bra och DÅ kunde jag knappt bärga mig tills nästföljande morgon, då man måste anpassa sig efter tidvattnet. Så efter det körde vi ner till Malibu och käkade lunch, påvägen dit så gjorde vi ett pitstop utanför Cohens hus men tyvärr var grindarna stängda den här gången också, för vi svängde förbi där med min mor också. Så det innebär att vi hade en otrolig tur när jag, Marcus och Jacob var där första gången, att vi kunde gå upp hela vägen. Det blev en lugn kväll även denna dag.

Nu i helgen väntas besök från far min, så imorgon lördag kör jag ner till LAX och agerar chaufför. Spellistan är redan gjord.

Nu ska jag kolla på South Park. Later!