Woah, snart åker jag hem!

Den jobbigaste veckan den här terminen rullar på och jag avslutade nyss min analys av filmen Garden State som slutade på totalt tio sidor, inkl. shot breakdown-pappret. Idag har jag sista lektionen för veckan, filmstudies 101, och sen är det helg. Jag behöver dock spendera bra med tid på min biologiuppsats så blir nog inte mycket nöje den här helgen.

Och för er som inte visste det, så åker jag trots allt hem över jul! Det var först tänkt att jag skulle stanna men jag kände att jul i Sverige är svårt att slå. Så jag landar den 18:e december och åker tillbaks (hem?) den 8:e januari. Sen har jag tjugo dagars lov innan nästa termin. Var hos en counselor i tisdags och kollade vilka kurser jag behöver ta. Så jag har bestämt mig för att ta Directing For The Camera, Advanced Non-Linear Editing, Intercultural Communication och sen matematik och engelska som är obligatoriskt för min AA. Sen ska jag ta en kurs över sommaren för att avsluta, har inte bestämt mig om jag ska stanna här över sommaren då eller om jag ska ta den online från Sverige. Vi får se helt enkelt, måste fundera och se över lite saker! :) Men än så länge så ser det ut att gå mot rätt håll iallafall!

Nu är jag skithungrig... Chipotle!

Garden State

Arrgh, har jättemycket att plugga just nu. Satsar på en all-nighter ikväll så jag kan bli klar med mitt term paper som handlar om filmen Garden State. Det är en ingående analys på en specifik scen jag valt ut och det går sakta men säkert framåt. Passande nog fick jag ett löjligt härligt mail från min audio-productionlärare som meddelade att morgondagens klass är inställd. Shit va tråkigt... Igår, måndags, satt jag hela dagen med en uppgift i Interpersonal Communication och skrev om påhittade konflikter, den uppgiften, som nu är klar, ska egentligen vara färdig på söndag men eftersom jag har så himla mycket just nu måste jag ha en sjuk framförhållning, tänkte satsa mest på biologiuppsatsen nämligen. Med två Rockstar Energy Drinks ska jag väl klara den här natten, wuho! Det är nu ni ska säga att jag är duktig och ansvarsfull. God morgon, Sverige!

image202




Thanksgiving

Jag tänkte skriva en fyndig rubrik men på grund av trötthet så är mitt kreativa sinne sämst helt enkelt. Så i takt till Imogen Heap - Hide And Seek skriver jag dagens inlägg som redan nu känns helt luddigt, kan det ha och göra med vår roliga utgång igår? Kanske. Hursomhelst, jag och ett par vänner samlades på California Pizza Kitchen och massakrerade några supergoda pizzor, min favorit 'The Greek' var given. Sedan gick vi på premiären av Stephen King's 'The Mist' som var ett skämt från början till slut. Jag och Sanna kollade på varandra när monstret kom och det var inte mycket att göra mer än att skratta. Jag tror inte jag ryckte till en enda gång som man egentligen vill göra till skräckfilmer, men det är väl kul att ha sett den så man vet vad folk pratar om när de säger att den är skitsämst. Efter bion gick vi till en klubb som heter Q's som på onsdagar har 18+, för oss småbarn. Det var skitkul men tyvärr råkade jag glömma mina nycklar och kontokort i Sanna's väska så då var jag tvungen att gå upp klockan åtta imorse, de skulle nämligen till LA klockan nio så då fick jag åka ut till Isla Vista och hämta upp sakerna innan dess.

Idag är det Thanksgiving så då försöker jag ägna tankarna åt vad jag är tacksam för men det är helt enkelt för mycket så jag skippar att tänka vidare på det, min hjärna orkar inte just nu. Vi ska iallafall äta kalkon med ett par vänner ikväll, jag längtar. Jag är ensam hemma med skåningarna i helgen då Chris är nere i San Diego hos sin familj som de flesta amerikaner är.

Annars händer det väl inte så mycket, blev en otippad utgång även i måndags då jag var ledig i tisdags, men det var jättekul. Sen hade jag prov på onsdagen där jag fick några enstaka poäng från full pott efter att ha ägnat totalt tio minuter åt att plugga, så det lönar sig att hänga med på lektionerna kan jag väl säga redan nu, om någon inte uppfattat det. Nu är jag hungrig, men vi har ingen frukost. Pyttsan.

Later!

Lite hemlängtan har man ju...

Julmust är det bästa som finns just nu. Min amerikanska rumskompis gillade det dock inte men det är nog samma princip som när han lät mig smaka hans 'vanilla root beer' som enbart smakade socker, man måste ha vuxit upp med det. Men shit, jul i Sverige kan man inte slå har jag kommit på.

image200

This Is How We Do It

I ren glädje skriver jag dagens inlägg, jag kämpade rätt mycket med min andra biologiuppsats och det gav resultat. Ett fett och välförtjänt A blev det, med 95 poäng av 100 så lyckades jag klara av den andra av totalt fyra uppsatser. Det känns som att jag kan det mesta om Darwin's evolutionsteori just nu men den här gången måste jag rikta in mig på celldelning och genetisk information. Så jag kan inte vila än, jag måste fortsätta på min tredje där jag har två frågor kvar och den ska vara klar på måndag.

"Great job and great improvement! You definitely had no lack of depth this time!"
säger läraren som inte var helt nöjd med mina ynka två poäng från A förra gången.

Interpersonal Communication, Processes and Application

Jag vet inte om jag är trött men jag skrattade hysteriskt i flera minuter när jag läste det här i min Interpersonal Communication-bok, just för att det är så pedagogiskt och löjligt.

"The following exchange between Jason and Nick illustrates a conflict over simple difference opinion; notice how both partners stick to the issues and figure out a way to resolve their differences.

"Jason:    I want to watch The Simpsons tonight. It's their Christmas show.

Nick:   No way, man. I have to watch a documentary about textiles for my history class. It's an assignment.

Jason:    But I've worked all weekend. I'm beat. The last thing I want to watch is some stuffy old documentary on the history of weaving.

Nick:    Tell you what. Go head and watch The Simpsons. I'll record the documentary and watch it later. Deal?

Jason: Okay. Thanks. And I'll grill some burgers so we can have supper together first."

858

Söndag... söndag... Suck. Nåja, jag föredrar en söndag i fortfarande varma och soliga Kalifornien än hemma i snöiga (!!) Sverige just nu. Kom nyss hem efter en weekend i San Diego eller närmare besämt Poway. Även ett av områdena som drabbades hårt av bränderna som pågick förra veckan. Min rumskompis hus, som förövrigt är magnifikt, klarade sig som tur var men vi tog en sväng på några av vägarna i området och såg fyra eller fem hus som hade brunnit ner till grunden. Det luktade fortfarande brandrök och sot överallt så man blev ständigt påmind om vad som pågick där för bara några dagar sedan.

Se bilder på
http://santabarbara.bilddagboken.se

Vi kom ner vid tio i fredags kväll och njöt av en Corona i jacuzzin. Dagen efter så kikade vi på giraffens närmsta levande släkting, Zebrahästen! Eh, det såg ut som en giraff-häst med visst zebra-mönster. Den beryktade två-hövdade ormen såg vi dock inte. Kvällen avslutades med Léon i biorummet med några Beck's. Dagen efter så besökte vi Newport Beach och Balboa Island för en lunch på Ruby's. Självklart stannade vi även på IKEA och köpte pepparkakor och julmust, herregud vad gott. Slaktade en julmust direkt efter att vi gått ut. Sedan var Chris lite trött så jag körde resten av biten hem och nu sitter jag här. Måste skriva klart en response tills imorgon så blir en sen kväll.

Later!!