American Government & Politics

Första skoldagen är över. Wuho! Nu är terminen igång iallafall. Idag hade jag Advanced Non-Linear Editing, Directing For The Camera och Political Science med inriktning på American Government & Politics. Det var verkligen den mest intressanta kursen jag tagit och jag är optimistisk inför terminen än så länge. Om det bara kunde sluta regna...

image207

På fredag kommer Tommy Lee Jones till Santa Barbara i samband med filmfestivalen och på lördag kommer både Brad Pitt och Angelina Jolie som jag hade tänkt fotografera (kanske med press-pass, Linda?!).

image206

Och angående konserten så var det extas rakt igenom. Från ingenstans kommer Guru från GangStarr upp på scenen och kör en låt. Lägger upp en video från konserten som jag lyckades filma med min någorlunda fungerande mobil. På hemvägen regnade det något otroligt ända från LA och upp till Santa Barbara. Inom loppet av tio minuter såg vi ungefär fyra bilar som hade snurrat runt och stod i motsatt färdriktning och orsakade kaos.


Here I come, spring 2008!

Det är inte lika mycket ångest som innan början av gymnasiet eller liknande utan nu är det ju faktiskt college jag ska börja, för fjärde terminen i rad. Är lite sjukt att jag ändå varit här (i Kalifornien!!) 1½ år redan och snart är 'klar' med min utbildning. Man blir lite nostalgisk när man tänker tillbaks hur allt var innan jag åkte hit. Jag brukar också tänka på vilken skillnad på liv och levnadssätt det var innan jag åkte hit och nu när jag är här. Min fjärde termin är nu planerad iallafall och alla kurser är i princip registrerade. Jag har iof Directing For The Camera kvar att crasha. Jag tog också mitt English Assessment test häromdagen och kvalade in i English 110 vilket är det högsta man kan placera sig i, så det gick väl bra antar jag. Nåväl, mitt schema ser ut så här nu iallafall:

Advanced Non-Linear Editing, Måndagar & Onsdagar, 10:30am - 12:50pm
Directing For The Camera, Måndag & Onsdagar 13:00pm - 3:00pm
Political Science - American Government & Politics, Måndag, 6:00pm - 9:05pm
English - Composition & Reading, Tisdag, 6:00pm - 9:05pm
Intercultural Communication, Online
Life Fitness (gym), minst 38 timmar innan terminen är slut.

Imorgon, lördag, ska jag och Chris på konsert nere i Hollywood. Vi ska se Talib Kweli!!! Helt tokigt då han är en av artisterna jag har lyssnat mest på i hela mitt liv. Sen har jag även fått tillbaks min iPod så nu blir alla cholo's ännu mer chockade när jag glider förbi och pumpar hippedihopp i vår cop car!

image205

Tornado?

Sitter och kollar på Con Air och out of nowhere glider en röd remsa med vit text upp som lyder "National Weather bla bla has issued a warning bla bla Tornado bla bla". Vi går genast ut för att se vad som händer men gatan har aldrig varit lugnare. Jag kom nyss på att jag har glömt att berätta om händelsen som bekräftar alla rykten om att gäng finns i Santa Barbara och speciellt på Westside där vi nu bor. Natten till någon dag häromveckan (skönt att jag har sån koll eller hur?) så kikade jag ut genom mina persienner och såg två polisbilar stå och vakta en avspärrning lite längre bort. Jag går ner och hetsar Ole som precis gått och lagt sig, klockan var väl runt tre iallafall, och får med honom ut för att se vad fan som händer. Efter att vi stått där ett litet tag så kommer det fram ett par poliser till oss så jag frågar givetvis "what's goin' on?" och får tillbaka som svar att det har skett en "stabbing" lite längre upp på gatan. Herregud tänker vi och börjar diskutera om varför vi inte blivit skjutna än p.g.a. vår polisbil. Nåja, cholo-gänget som hänger här känner ju igen oss nu iallafall och de flinar lika mycket varje gång när vi åker förbi och pumpar musik.

Imorgon kommer min iPod och idag har jag gjort mitt engelska assessment test, det gick bra! Idag slog regnet rekord i att regna... Eh, jag menar att idag var värsta regndagen i Santa Barbaras historia, det är ju lite kul att få uppleva. Hursomhelst, nu ska jag gå och lägga mig. God natt!

USA vs Sweden

Sitter och kikar på San Diego Chargers vs. New England Patriots, den som vinner går till Superbowl. Min roommate som är från San Diego är sjukt peppad och jag antar att det smittar av sig lite. Men helt ärligt, var nere och kollade på fotboll igår på L.A. Galaxy-arenan i L.A. Det var alltså USA vs Sverige och vi fick stryk. Vi spelade i och för sig med ett B-lag men det här kommer man få höra länge. Förbannade åkte vi hem men passade på att stanna på IKEA för att fylla på vårt köttbullslager, räddade helt klart dagen.

Annars så gör vi inte så mycket, driver runt och hänger i soffan. Nästa vecka ska jag dock ta mina Assessment tests och veckan därpå börjar skolan! Jag är faktiskt lite peppad men samtidigt är det sjukt skönt att inte göra någonting.

image204

3:e Februari.

Another day, another dollar

Jag har vart tillbaks i CA i en vecka nu. Det är helt stört för det känns verkligen som att jag vart här längre. Anyways, det vi gör på dagarna är att spela fifa och sitta på stranden och dricka en Red Orange från Blenders In The Grass. Eh, vi har gjort det en gång men jag ska försöka göra det fler gånger innan skolan börjar.

Har även råkat ut för första problemen med vår kära polisbil, det var nån 'coil' som inte gav nån 'spark' och därför behövde lagas. Jag var ute och körde dagen efter att jag kom hit och så kände jag att bilen började vibrerera lite smått. Tänkte inte mer på det utan jag körde och gjorde lite ärenden, busy som jag är. Tänkte att jag skulle byta olja i bilen så jag började köra mot mekanikern och precis innan jag ska svänga in så börjar Check Engine-lampan blinka. Det var en sjuk timing, så det slutade med att jag fick betala $180 för att byta de där grejerna. Nåja, nu funkar den skitbra igen iallafall.

SItter och kollar på Life of Ryan, helt nytt avsnitt och jag är sjukt glad att jag är tillbaks till DVR'n (TiVO) så vi kan spela in alla roooliga program. Wuho! Förstår inte att det inte blivit större i Sverige än vad det är. För det är en riktigt bra lösning på man inte alltid hinner titta på alla program man vill. Shit, nu börjar Rob & Big, men it's all good, spelar ju in det också.

image203

Tillbaks i Santa Barbara

Landade igår (tisdag) runt kl 18 lokal tid och planet från London till Los Angeles var helt sjukt stort och härligt. De hade fem miljarder filmer och jag hann se Knocked Up, Transformers och Into The Wild (som förövrigt var sämst och astråkig). Nåväl, mitt Sverigebesök har varit jättemysigt men herregud vad kallt det har varit. Jag försökte att hålla mig inne så mycket det gick men ibland var man ju tvungen att gå ut i  det väder jag helst hade velat kalla en mysig vinter.

Lägenheten är sig lik förutom en liten till synes ologisk omplacering av soffan men helt ärligt, soffan är ju fortfarande soffan. Vaknade halv åtta imorse och spenderade hela morgonen på telefon, ptja, skype iallafall. Idag ska jag fixa min iPod så jag kan ösa Lupe i polisbilen och så ska jag handla mat tror jag. Jag gillar mat.

Min subwoofer som jag tog med mig verkar ha fått krupp och utstöter läskiga och pulserande brummanden. Vet inte riktigt vad som är felet men en löjligt teknisk som jag är ska tänker jag vänta lite med att försöka fixa den, för vem vet, ordspråket 'tiden läker alla sår' kanske gäller även för högtalarsystem? Eller så har någon på SAS helt enkelt tagit ett wrestling-grepp på den och på det viset blivit sur.

Nu ska jag äta frukost.

PS. Solen skiner och det är varmt. Take that, snöslask!