Califo

Today is a good day. Jag har ju varit ledig, som varje tisdag, så det var oerhört skönt att sova ut idag. Lite extra den här tisdagen eftersom jag gick upp olagligt tidigt i måndags. Det var nämnligen tid för oss att registrera oss för våra klasser vi ska ha i vår. Så vi var tvungna att vara i skolan kl 8 för att vi skulle kunna boka en 'same-day appointment'.

Jag är oerhört trött på IBS då dem inte hjälpt oss någonting hittils under vår vistelse och att dem samtidigt tar många tusen extra när vi betalar kursavgiften. Så jag bestämde mig för att sätta ihop lite egna kurser som jag är intresserad av. Så det blev Film&Videoproduction II, Documentary Filmmaking, Photography och Photoshop. Jag är dock tveksam till Photoshopklassen så jag kan komma att droppa den senare men vi får se. Sedan blir det en basketkurs också, 2 dagar i veckan. Så just nu ser mitt schema relativt bra ut. Jag är ledig fredagar hursomhelst.

Idag tog jag även tag i körkortsgrejen så jag satte av mot DMV (District of Motor Vehicles) och bad om att få skriva teoriprovet. Så nu är det avklarat. Av 36 frågor hade jag 35 rätt så jag är nöjd. Skönt att ha det ur världen. Så nu den 12:e är uppkörningen, wish me luck!

teoriprov

Nästa helg blir det en tripp ner till San Diego med stopp i O.C. och i Redondo Beach påvägen. Väl i San Diego ska vi på lördagen se bandet Jack's Mannequin, även fast det är Panic! At The Disco som är huvudakten. Nåja, kommer bli fett! Vi åker ner i Jake's, en vän här, i hans BMW, så det blir nice!

"It's christmas in California, but it's hard to ignore that it feels like summer all the time."

Uppdaterad: http://santabarbara.bilddagboken.se

Ser fler och fler julpyntade hus och det är inte ens första advent. Men det närmar sig, helt klart. Och nu är det även mindre än en månad kvar till dagen jag åker hem, alltså den 20:e december, för en kort vistelse. Då får jag träffa Emelie and all of you others! Kommer bli sweet as hell!

Tack vare Thanksgiving så har vi haft en riktig långhelg och det är vi tacksamma för. Så en thanksgiving-middag på Verano har ägt rum och dagen efter så blev det en pokerkväll som heter duga. Ikväll är det ugång!

Fick en request på bilder från Hummer-limo-dagen. Så here you go. Och glöm inte kolla http://santabarbara.bilddagboken.se


stek

För att knyta an till rubriken;

jul1


101 dagar and still going strong...

Stor uppdatering: http://santabarbara.bilddagboken.se

Nu har jag varit här i Santa Barbara, Kalifornien i 101 dagar och jag trivs riktigt bra fortfarande. Inte helt otippat då dagarna kantas av sol större delen av tiden. Man blir automatiskt mer motiverad att studera då det görs på en sådan skön plats. Det går t.ex. inte att hitta en så här fin skola med så fint campus i Sverige, det går bara inte.
.

johnlegend

Nu har jag inte skrivit på en vecka så det har hunnit hända en del. Jag skriver ner det som har varit roligast så slipper ni onödigt dravel. I fredags så gick jag, Mikaela och Catrin på konsert. Nämnligen John Legend the one and only. Och det var helt underbart, grymt och bra. Det var helt enkelt en riktigt lyckad kväll. Vi 3 gick och åt en väldigt god middag på California Pizza Kitchen, som bestod av en pizza kallad 'The Greek' (mozzarella, fetaost, oliver, tzatsiki etc.) så vi fick en bra start. Sedan begav vi oss upp mot Arlington Theatre där konserten, sponsrad av Bailey's gick av stapeln. Förband var Robin Thicke. Men John Legend gjorde verkligen det han skulle. Han spelade i princip alla låtar från båda skivorna, Get Lifted och Once Again. Det var en riktigt grym konsert. När den var slut gick vi ner mot Zelo's där vi mötte upp resten av folket, men det var segt så vi blev inte långvariga. Jag gick hem och förberedde mig inför morgondagen.

Följande dag skulle vi kolla på en lägenhet och chilla på stranden. Och på kvällen var det Pre-Thanksgivingparty hos mina landlords. Lägenheten vi kollade på var väldigt fräsch och fin men området den låg i var inte helt trevligt. Mest mexikaner och det verkade inte kännas helt säkert överhuvudtaget. Så vi fick därifrån och begav oss ner mot hamnen och stranden. Så vi gick runt där och fotograferade sälar, pelikaner och måsar. Alla mina bilder kan ses på http://santabarbara.bilddagboken.se. Sedan hade jag och Marcus bestämt att vi skulle på pre-thanksgivingparty på kvällen. Så jag mötte upp Marcus vid bussen och så gick vi in hos Emily och Sean, mina landlords som är runt 25 år. Det visade sig bli riktigt roligt och gott med kalkon plus stuffing, jams (någon slags marshmallowmat) och Mac&Cheese-gratäng typ. Alla blev riktigt fulla, inte helt konstigt då det fanns brutalt mycket vin och en stor kegg att tillgå. Men det var väldigt roligt.

fagel


fagel2

 
fagel3

Så dagen efter vaknade jag upp och mådde halvbra. Men det blev bättre allt eftersom dagen gick, och gick gjorde även jag och Marcus. Vi knatade runt på State St i jakt på finskor som vi kunde ha på oss på inspelningen av musikvideon samma dag. Vi hittade ett par hyfsat billiga men fina båtar så vi stack hem till Marcus och degade tills vi blev upplockade av en stor Hummer-limousine som skulle vara med i inspelningen. Så resan till klubben som skulle användas som entré var inte helt obekväm. Väl på inspelningsplatsen så var det lite väntan innan vi fick göra vår grej, som var att glida ut ur limousinen och in på klubben rätt divigt. Det gick smärtfritt och regissören var nöjd med våra insatser. Vi stod och snackade med killen som körde limousinen ett tag och det visade sig att han kört bl.a. Oprah Winfrey och Jack Johnson. Nåväl, det blev en rätt sen kväll och sedan var det upp tidigt på måndagen då vi hade Editing på morgonen. Där blev jag klar med min del, i princip, i vårt projekt. Jag och Catrin gick och åt lunch på JSB Café för ovanlighetens skull.

Sedan åkte jag hem för att hinna få lite sömn innan sista scenen i musikvideon skulle spelas in. Vi fick höra att det skulle bli en lång natt. Så jag hann sova en timme innan jag åkte ner till downtown och mötte upp Marcus och Therése. Vi gick och köpte en 12" Sub på Subway och satt och käkade den. Kvällens scener skulle innehålla 50 pers som står och dansar, vilka vi påväg in i klubben ska glida igenom och steka duktigt. Vi blev klara vid halv 1 - 1 kanske så det blev inte så sent. Men trött var jag.

Så idag, tisdag, är det inspelning av ett eget projekt i skolan så jag måste förbi och hämta ut en kamera. Men det får bli om några timmar. Ha det! Later!

John Dahlbäck - Don't Speak

Uppdaterad: http://santabarbara.bilddagboken.se

Greetings mina vänner.

Vi stegar härmed in i en ny era. En era som kommer kantas av champagne, vilda groupies och en aning narcissistisk divighet.

Skämtåsido. Divigheten kommer aldrig infinna sig. I'm still good ol' M förutsatt att musikvideon som vi påbörjade inspelningen av, nu i måndags (igår), håller sig inom Europa. Jag är nämligen med i en musikvideo som spelas in på en fancy och trendig klubb här i Santa Barbara. Även en Hummer-limo scen kommer att finnas med. Jag spelar en s k 'stekare', och vi vet ju alla att I'm a natural så, you know the drill. Musikvideon kommer, om den blir bra d v s, finnas på TV i Europa som jag förstått det. Det är en tjej vid namn Linda som är producer/director, hon är svensk och går liksom jag på SBCC. Så hon undrade om jag, Marcus, Catrin och Lina ville vara med och vi såg det som en kul grej så givetvis. Hon tyckte även det kändes säkert då vi är svenskar, vi är mer punktliga än amerikaner tydligen. Jag kan nog hålla med. Låten heter förresten som dagens topic. Bilder finnes senare.


Första inspelningsdagen gick av stapeln igår, måndag, på den tidigare nämnda klubben Coucherz (?) här i Santa Barbara på huvudgatan State Street. Den är helt inredd i vitt och viprummet, där en scen spelades in, består av ett rum med en stor säng i princip som är kantad av kuddar och dylikt som är besmyckade med 24 karats knappar specialdesignade av Versace. I den 'sängen' har även Leonardo DiCaprio bl.a. legat. Kul kuriosa. Vi blev i slutet av kvällen vilket var typ halv två, så jag kan kalla det natten, bjudna på en s k 'Suck & Blow' (http://www.suckandblow.com). Det är en shot som består av Jello. Går ut på att en blåser och en suger. Låter det konstigt? Det är det också. Men klubbägaren till Coucherz, som vi connectade med totalt, har tagit patent på skiten och kommer antagligen bli ännu mer rik. Vi pratade om att distribuera den i Sverige. Nåja, håll utkik.

Det vart en sen kväll dagen innan och en tidig morgon dagen efter, vilket blir idag. Tisdagar är egentligen min lediga dag men jag, Marcus och Catrin blev speciellt tillfrågade, återigen, att vara med och filma en intervju med högsta hönset inom Santa Barbara Filmfestival, som bl.a. får besök av Will Smith i år. Förra året typ Kate Winslet och andra celebriteter. Dem hade 50.000 besökare sist. Vi tackade ja vilket vi ångrade när vi var påväg hem från musikvideoinspelningen men när vi väl var där idag så kände jag att jag gjort rätt val. Vi var ett stort crew och jag och en vän vid namn Lars fick uppdraget att sköta ljudet. Detta var alltså en seriös intervju som kommer sändas på lokal tv-kanalen här i SB så det är kul.


Lars och Marcus där intervjun tog plats

marcus


Dagen innan så hade jag, Marcus och Jacob ringt på ett hus som vi var intresserade av. Det är iallafall bestämt att vi ska flytta ihop till nästa termin. Hursomhelst, så vi fick höra att vi skulle ringa honom 3:30 pm för att konfirmera att vi kunde komma och kolla på det. Efter lite degande i gräset vid skolan så ringde vi och fick höra att nyckeln låg ute och att det bara var att stiga på. Så vi begav oss till bussen och satte fart mot huset. Efter att ha traskat runt lite och letat så hittade vi det och det var love at first sight. Ett helt fristående hus, se bilder på http://santabarbara.bilddagboken.se, med ett stort garage. Det är 2 sovrum, ett stort vardagsrum och 1 badrum. Stort kök med allt nödvändigt. Tvättmaskin och torktumlare. Hela kitet. Det ligger fem minuter från stranden och gångavstånd, om man har pigga ben, till skolan. Vi föredrar nog buss eller longboard men huset ligger väldigt fint. Och nära Subway, the place to eat. Så vi ska göra så mycket som möjligt för att få det.

Nu ska jag snart sova, klockan börjar bli mycket och jag sov knappa 5 timmar inatt så till alla som tagit sig igenom dagens inlägg, later!

Regn? Nää...

Ännu en vecka har snart passerat och trött som jag är passar jag på att blogga lite. Någonting speciellt har egentligen inte hänt utan det mest intressanta händer väl, och har hänt, för ovanlighetens skull, nu i helgen. Jag har varit utan internet och TV sedan i onsdags så jag har känt mig ganska rastlös, men jag plockade fram en bok vid namn The Game, skriven av Neil Strauss, och började läsa. Kan vara en av dem bästa böckerna jag någonsin läst, inte för att säga att jag läst väldigt många böcker men ändå. Nåja, nu är internet tillbaka men boken fortsätter jag läsa.

Igår, fredag, var det premiär med tillhörande mingel för vår skräckfilm, The Morgue, som spelats in här i Santa Barbara och den är en del av vår filmproduktionskurs. Så cirkus 25 pers samlades i lägenhet fyra på Verano och det förtärdes mousserande vin i plastglas i sann premiär-anda. Någon röd matta fanns dock inte med i vårt ideal men Catrin tillhandahöll salta kringlor så det vägde upp. Även fast jag tycker dem är någorlunda torftiga. Nåväl, premiären var väldigt lyckad och tydligen så blev några människor skrämda.

Det kom en droppe regn idag. Men mer var det inte. Jag kan fortfarande gå i shorts förövrigt. Jag är bjuden på Pre-Thanksgivingparty hos Emily och Sean här nästa helg. Dem ska köra en deep fry på en kalkon så det blir äkta amerikanskt med både apple pie och, that's right, turkey. Dagen innan är det John Legend!


Natascha Peyre ?

peyre


Sedan var det ju OC i torsdags också. Så vi laddade upp med pizza och bänkade oss. Vi satt och skrek lite då och då när vi såg vissa delar av Newport som vi nyss besökt. Även när dem nämnde 'Yacht Club', se bild i bilddagboken. Sedan åkte vi och spelade bowling.


bowling


Tills vi hörs igen, later!

Och ett stort jamåhonleva till min kära mor på hennes födelsedag! Grattis!!!

Nya, fräscha bilder från SD och Newport.

In på

http://santabarbara.bilddagboken.se

lördagen den 4:e och kika på dem 117 nya bilderna jag slängt upp. Håll till godo.


Santa Barbara -> San Diego -> Newport Beach -> Santa Barbara

Vart fan, ursäkta franskan, ska jag börja? Det mest logiska vore väl då vi satte oss i bilen och åkte ner mot sydligare orter så jag får väl börja i den änden, då jag är mycket för logik. Nu börjar berättelsen om den bästa tiden i USA hittils. Official theme song (one of 'em): Paris Hilton - Nothing In This World.

Kan börja med att nämna att det har fotograferats helt hysteriskt mycket den här resan. Både jag, Marcus och Jacob tog med oss våra systemkameror och pepprade tillsammans säkert 1300 kort. Nåväl, när vi slutat skolan i torsdags så begav jag mig hemåt. Visste att Marcus och Jacob skulle bege sig ner till San Diego i helgen tillsammans med Karim, london-egyptiern med Grand Cherokeen som bor ovanför dem. Så när jag kom hem så packade jag lite kläder och drog mig över till Verano där det var en stor middag för Kevin, deras landlord, som fyller år idag (lördag). Så vi åt lite mat och sedan var alla därifrån runt nio lagom då en av mina favoritserier, speciellt nu, hade säsongspremiär, nämligen O.C. Så efter ett snyft-avsnitt så öppnade vi en öl och fördrev tiden genom att välja musik till roadtripen följande dag. Jag frågade Karim snällt om jag fick följa med och rätt som det var var det morgon och vi stod i dörren på Verano och väntade på han. Solen sken och vi kunde inte haft en bättre start, förutom om vi kommit iväg lite tidigare.

Vi kom iväg vid halv tre och började cruisa ned för 101'an några minuter senare. Med fem skivor i bagaget så pumpades det musik för fulla muggar och vi passerade intressant vägskylt efter intressant vägskylt. Alla vägskyltar känner man antingen igen från låtar eller filmer. Vi stannade iallafall i Oxnard och inhandlade lite proviant i form av Pringles och annat skit, sedan köpte vi en iTrip också. Så vi kopplade in den i ipoden och valde en frekvens, på så sätt kan vi lyssna på det som vi lyssnar på i ipoden, på radion. Väldigt smart. Men när vi närmade oss Los Angeles så blev alla frekvenser upptagna eftersom det finns så ruskigt många radiostationer så det inte ens är kul.

Då vi kört av 101'an för att påbörja San Diego Freeway-rutten så börjar det tjockna till i trafiken. Även fast vi glider i Car Pool-filen, där bilar med bara två eller fler personer i får köra, så är det trögt. Sedan kommer vi ner mot Long Beach och en mystisk känsla sköljer över oss då vi kör ner i en dal som är dimtäckt och allmänt skum. Det är bilar överallt och för bara tio minuter sedan var det solsken. Det börjar även bli mörkt så vi bestämmer oss för att racea ner till San Diego direkt då vi gärna vill se Newport i dagsljus.

text


Så vi kom ner till San Diego vid nio, om jag inte missminner mig. Vi var så hungriga så att magen skrek så vi gled in på McDonald's för ovanlighetens skull för att sedan pruta lite på en Family Suite på Days Inn i downtown. Lämnade av våra grejer och kikade på slutminuterna av Sonics vs Lakers och glad som jag blev vann Lakers med ett par poäng. Sedan försökte vi få tag på Marcus och Jacobs kompisar som pluggar där nere på UCSD. Dem hade först tänkt gå på Borat-filmen men så blev inte fallet så vi mötte upp dem i deras fancy lägenhet i Pacific Beach. Medan vi letade parkeringsplats utanför deras ställe så råkade vi komma ner en bit mot havet där det fanns en stor parkeringsplats. Där satt det två svarta män i två stolar medan en polisbil stod lite längre bort. Vi blev väldigt misstänksamma och människorna som var där satt mest och tittade ner. Verkade väldigt skumt. Men vi fick sedan veta att det var en inspelning för tv-serien 'Veronica Mars' som pågick. Väl uppe hos dem så var det lugnt eftersom dem hade en riktigt seriös varning inann vräkning, efter några klagomål så var det inget party utan det var mest sitta och ta det lugnt. Vi drog därifrån vid 1 och smet förbi Crack in the box då McDonald's inte gjort oss mätta. Slocknade fint på hotellrummet runt halv tre.

basket


Följande dag innehöll storslagna planer. Vi steg upp vid tio jag och Marcus. Jacob och Karim var morgonpigga och utnyttjade Continental Breakfasten som tydligen inte var så himla god ändå. Sedan checkade vi ut och tog kamerorna i högsta hugg och begav oss ner mot hamnen där vi brände av ruskigt mycket kort på allt från måsar och duvor till segelbåtar och krigsfartyg. Och ett skepp som användes i filmen 'Master & Commander'. Men måsarna var värst. Dem flög så nära att jag hade kunnat slå till en om jag hade velat. Dem lekte i vinden precis framför en. Väntade bara på en blaffa. Sedan fick vi nog och gick till bilen och körde upp för några kullar för att få några heta bilder på heta flygplan. Dem flög så nära så det var sjukt. San Diego International Airport låg precis där så det var nära att man hade behövt öronproppar.

San Diego var iallafall en riktigt fin stad som jag utan tvekan skulle kunna leva i. Så himla avslappnad och fräsch.

Nåväl, sedan stack vi till motorvägen igen och burnade på med Orange County och Newport Beach i sikte! Passande nog hade vi ju som sagt sett tv-serien O.C. innan så jag var på väldigt bra humör! Marcus som varit i NP innan såg en väg han kände igen så vi åkte dit och rätt som det var så hamnade vi på Balboa Island där allt det heta ligger. Där ett hus även kan kosta $5.500.000. Även ett ställe med noll kriminalitet,
MEN inte då vi var där! Eller, som det såg ut iallafall.

Medan vi traskar ned för gatan på väg till nåt matställe så hör jag en siren bakom mig. Jag kikar bak och en polisbil hasar sig fram för gatan och stannar PRECIS bredvid oss där vi går. Jag sliter upp kameran och pepprar ett antal bilder medan polismannen springer ut med draget och skarpladdat vapen i sann 'Cops'-anda. Som om inte det var coolt nog; Jag fick nästan andnöd och stod bara och väntade på att kamerateamet skulle springa fram. För er som inte vet så är jag oerhört stort fan av tv-serien Cops,
http://www.cops.com. Men det gjorde dem inte, utan det kör fram en stor jeep och ut springer ytterligare en polis med ett stort gevär som antagligen innehöll tårgas. Ytterligare 3-4 poliser kommer upp bakom oss och riktar in sig på en liten affär tjugo-trettio meter framför oss. Dem ställer sig bakom några träd och skriker åt folk att flytta sig.Världens uppståndelse uppstår och vi blir inschasade i en liten ingång. Jag har fortfarande kameran i hand och tar bilder som aldrig förr. Helt plötsligt så kommer en kille ut och dem börjar skrika och han får sätta sig på knä och JAG HAR BILDER PÅ ALLT. Så när händelsen är över så griper dem plötsligt killen som ringde för att han är för bångstyrig och irriterande. Har en liten videosnutt där man kan höra dem prata. Fick veta att killen hade tydligen sett något som liknande en pistolpipa sticka ut ur mannens byxor och ringde polisen direkt.

Sedan fortsätter vi med halvskakiga ben nedför gatan där folk frågar om vi fått några tuffa bilder då vi befann oss mitt i actionen så vi visar dem några och imponerade samlas dem runt våra kameror. Sedan går vi vidare och kör ut på en färja som tar oss till en halvö där även 'the pier' finns som O.C.-kidsen alltid åker ut till. Så vi gick och käka där på Ruby's, vi blev så sjukt mätta så vi satte oss sedan i bilen och åkte hem. Då hade det blivit mörkt och vår chaufför ville inte bli alltför trött. Så på några timmar var vi tillbaks i lilla Santa Barbara som vi nu hela tiden jämför med andra ställen, vilket inte alltid blir så bra. Hej då Newport, tack som ... för detta besök, vi kommer DEFINITIVT tillbaka då detta var ett av dem bästa ställena jag någonsin varit på.

trojor


Ni som orkat ta er igenom detta inlägget, grattis, ni andra... nåväl. Your loss. Skämtåsido, vart mycket text idag men detta har som sagt varit den bästa tiden hittils så, I thank you Marcus, Jacob and Karim for your pleasant company. Every place we went to really exceeded my expectations so I'm so happy to have these experiences. Thanks!

Tack för godiset Emelie med familj! Jag njuter för fulla muggar, underbart! Later!

Godis

Santa Barbara, Newport Beach, San Diego

Alright, here we go! Imorgon bär det av till San Diego med stopp i Newport Beach på vägen. Så det blir sweet. Jag, Marcus, Jacob och Karim åker bil ner hela vägen så det blir en bekväm resa som även tillåter oss att ta några detours.

Nåväl, det var allt för idag så ber jag om att få återkomma då helgen är slut. Later!


Marcus says hello.



EDIT:

Haha. Ja Filip, pizzakartonger kanske inte är så spännande, men gott var det. Och just nu gillar jag USA mer för att det finns så mycket mer att göra här. Men klart att jag saknar Sverige. Men inte vintern! Jag går ute i shorts idag med, vet ni! Fast en snögubbe hade nog inte vart fel.


Och ett grattis i efterskott till min kära farmor som fyllde år i helgen!


God dag

Sitter i skolan i vantan pa lunch. Varit en lugn vecka hittils. Har hunnit med att hamta hem min cykel iallafall, finally. Sen pa torsdag borjar nya O.C.-sasongen. Och igar borjade aven NBA-sasongen pa riktigt. Lakers vann mot Suns med 114-106. Wuho!

Aven hort att snon har dykt upp i Stockholm? Ack. Jag har shorts pa mig idag.


Later!