I'm Going Going Back Back To Sweden Sweden

Fast inte än, för jag sitter nämligen fast på Heathrow Airport i London. Planet är försenat från kl 13:50 till 18:00 så det är inte mycket att göra. Införskaffade lite WiFi-tid så jag kan sitta här och dega. Nåväl, flighten hit gick väldigt bra och framförallt smidigt.

Igår var jag och Mikaela ute och lekte i L.A.'s olika områden t.ex. Compton och utkanten av Long Beach. Hängde lite i Crenshaw innan vi gled vidare till Venice Beach. Har massa foton som kommer upp senare, ni får hålla tillgodo med dem jag tog idag innan jag flög.

Ses när jag kommer hem, så småningom. Later!

http://santabarbara.bilddagboken.se

Last day in my beloved Santa Barbara

Med blandade känslor lämnar jag Santa Barbara klockan nio imorgonbitti för att spendera en glassig dag i Hollywood och Los Angeles. För på tisdag åker jag mot gamla, mysiga Sverige för att fira jul och nyår. Jag planerar att vara tillbaka i värmen och sunny SoCal i mitten av januari. Jisses, vad jag kommer sakna mina vänner som stannar här och överhuvudtaget vår bortskämda livsstil. Men jag har saknat mina nära och kära där hemma något oerhört ibland så det blir nog bra.

Kom nyss hem från en liten tripp i vår, om cirkus cirkör en vecka, bil. Marcus, Jacob, Karim och Johan kom och hämtade upp mig för att köra en blixtvisit hos tjejerna i Summerland. Sen bar det av hem igen. Hursomhelst så har Karim erbjudit oss att köpa hans Jeep Cherokee för en billig peng. Och självklart slår vi till direkt då bilen rullar strålande och är en perfekt bil för framtida roadtrips och rejäl glidning. För visst finns det en stereo i och my god vad vi ska pumpa.

bil


Och det blir inte sämre, för vi har nämligen hittat en lägenhet i stekiga Montecito där du ser minst en Porsche varannan minut, no lies. Det är 180 graders sjöutsikt, top floor, pool, sjukt öppen planlösning och i det brattigaste området du kan hitta. Se bild, längst upp till höger så har vi en gigantisk balkong. Dem tre valven plus ett som är lite täckt är våra. Det är alltså en brutal balkong med sjöutsikt från varje rum. Killen som bor där nu vill sub-letta (hyra ut i princip) den till oss och han fattade tyckte direkt. Så han frågade i princip när vi ville flytta in. Han har förövrigt en egen bank, hus i L.A., hus i Indien, några hus i Frankrike och antagligen ett i England där han var ofta. Och en fet lägenhet i Montecito, 2 sovrum, 2 badrum.

lalal

Skulle inte tacka nej till det här huset heller.

lalall2

Och här har vi Butterfly Beach där vi ska spendera många soliga dagar genom att rip those curls!

lalal1

Tack för det här första halvåret mina trogna läsare, holla! Ses when I'm back in 805!

CHRISTMAS BREAK!

http://santabarbara.bilddagboken.se

Då är jag helt färdig med första terminen här i Santa Barbara. Jag känner mig otroligt pepp inför hemresan men samtidigt så vet jag att innerst inne kommer jag sakna mina vänner som stannar kvar här, att prata skit om andra på bussen på svenska och sådant. Men så kommer jag på att jag återvänder hit om cirkus en månad så det är sweet!

I måndags hade vi vår första final som bestod av att titta på våra slutförda projekt i Film&Videoproduction samt att bli bjudna på pizza av vår lärare. Inte allt för slitigt. Därefter var det ledig dag så jag drog hem till Marc & Jac och hängde ända till onsdagsmorgonen då vi hade vårt andra final. Vi körde nämligen lussevaka, så vi satt uppe och pluggade och kikade på tv. Inga kanelbullar eller lussebullar dock. Vi lämnade även in applicationen till en lägehet vi vart o kollat på. Slänger upp en video från när vi var och kollade. I videon kan det skymtas en yxa liggandes på golvet tillsammans med lite suspekta piller och en och annan bong.


Jag och Marcus råkade kolla lite fel så tydligen hade vi vår final en halvtimme tidigare än vad vi räknat med så det fick bli en taxi till skolan, och självklart en limo-taxi. Till skolan. Hursomhelst gick provet väldigt bra, så ett A är givet. Efter det gled jag och Marcus ner till hamncafét och slet en god lunch precis vid hamnen och havet. Man blir lite lätt bortskämd.

Sedan vart det en lugn kväll, jag somnade redan vid åtta eller nio och sov ända till halv tolv nästföljande dag. Vi hade även en final denna dag fast den var inte förens kl tre så det var en rejäl sovmorgon. Och trots uteblivet plugg så gick det väldans bra på detta final också, nämligen fyrtioåtta av femtio. Så detta skulle firas så hem och byta kläder för att sedan bege sig mot Verano för att kolla på O.C. Konstigt avsnitt men det gjorde inte oss på sämre humör utan vi satte av mot eastside och fullföljde vår tidigare nämnda plan. Så idag, fredag, har det varit softa-softa samtidigt som jag varit duktig och skrivit ut biljetten hem samt biljetter till 'Jimmy Kimmel Live' nere i Hollywood, på måndag.

orange2

För det är faktiskt så att jag och Mikaela flyger hem samma dag, ungefär samma tid också, dock inte samma plan. Så vi har bestämt att åka ner till Los Angeles / Hollywood dagen innan för att slippa stressa från Santa Barbara samma dag. Så det som står på schemat är Venice Beach, kanske Redondo Beach och lite annat soft. Men, höjdpunkten är 'Jimmy Kimmel Live' som är en nu väldigt populär tonightshow, gäster på den kvällens show ska enligt ABC's hemsida vara Regis Philbin och Jay-Z men enligt en annan sida där man fick biljetterna så stod det att en helt misslyckad person vid namn Tom O'Dell ska gästa. Jag vet inte om jag vågar hoppas på ABC's hemsida men herregud vad nice det vore att se Jay-Z, för han ska nämligen uppträda också.

Idag fyller Robert år så grattis på honom! Ikväll blir det party!

orange

Bjuder på en hysterisk video som jag lyckades fånga när vi stod och väntade på bussen vid skolan. Ett par mexikaner står på ett lastbilsflak och åker med.



SoCal up in this!

Fet uppdatering as usual; http://santabarbara.bilddagboken.se

Hemresan börjar närma sig. Tiden går så läskigt fort så jag får smått panik. Speciellt nu när finalsen närmar sig också. Men det kommer gå bra. I ett ämne är jag i princip garanterad ett A då vi blev speciellt utvalda att göra ljudredigeringen lärarens film.

Nåväl, tiden rullar på och ännu en helg är över. Så nu sitter jag och kollar på Seinfeld samtidigt som jag äter en brutalt stark nudelsoppa. I övrigt har helgen spenderats på ett bra sätt förutom att jag har ångest över att jag sov bort en hel dag. Så spenderar jag mina dagar i Kalifornien, huh? Jo, det var nämligen så att vi besökte Summerland, dit en del av tjejgänget flyttat. Vi var inbjudna på parteeey och i sann SB-anda så blev det en kul kväll. Jag och Jacob orkade inte ta oss hem så vi spenderade 'natten' där. Vi gick och la oss relativt sent och eftersom någon (host host, no names, haha) vridit upp termostaten så var det olidligt varmt i deras fina lilla tillhåll. Så när klockan var 8 fick jag nog och gick ut och la mig på deras uteplats som vätter ut mot vattnet, alltså en brutal sjöutsikt, vilket ni kan beskåda i bilddagboken. Men tillslut började solen steka alldeles för mycket så då vaknade jag till och gick in istället. Tjejerna hade plugg på schemat så jag och Jacob tog en sväng ner på stranden innan vi åkte med dem downtown för att därefter bege oss hem.

Så väl hemma satte jag på 'Death of a President' men på grund av tidigare sömnbrist så slocknade jag runt 2 för att sedan vakna kl 8 på kvällen. Jag gav upp mina kvällsplaner och fortsatte min dåvarande syssla nämligen att kolla på 'Chicken Little'.

I lördags fyllde Jacob år och vi tog en sväng ner på stan i Karim's bil för att kika på lite grejor. Kvällen skulle komma att spenderas först hemma hos Marc(us) & Jac(ob) för att sedan övergå till fancy-schmancy middag på Couchez för att avslutas, då vi även tappat en del folk, hemma hos Marc & Jac igen. Sedan fick jag nog och tog en taxi hem. Och en lustig incident på hemvägen var att jag hade ringt taxibolaget och specifikt frågat om dem tog kort och jag fick ett tillförlitligt svar att det gjorde dem absolut. Men väl hemma så när jag skulle betala taxin så visade sig att det gjorde dem inte alls det. Och jag hade nada cash på mig så jag undrade hur vi skulle göra och taxichaffisen tyckte att jag skulle ta hans kort och ringa honom dagen efter så han kunde komma och hämta pengarna. Jag godkände lösningen och knatade in och slocknade på någon sekund.

Så idag var mitt mål att handla och ringa taxichaffisen. Men sedan pratade jag med Marc och vi bestämde att mötas downtown. Mikaela hakade på så nedför State St gick det. Jag skötte lite presentbusiness och hittade även en tröja, låt säga en julklapp, till mig själv. Sedan, på ren impuls så bestämde vi oss för att gå på bio vilket var otroligt kul då vi såg filmen Borat. Hysteriskt I tell you. Och till Kalifornien skulle han, och till Hollywood Blvd kom han. Allt sådant är extra roligt då man känner igen allt, för t.ex. Hollywood Blvd har man ju varit på, på riktigt.

Imorgon börjar en ny vecka så jag ska få lite sömn så jag orkar med den som vanligt långa måndagen. Men imorgon ska vi även kolla på lägenhet så det blir spännande, wish us luck. Later!

trooja

P3 Guld

Ville bara nämna att John Dahlbäck, artisten som vi varit med och agerat skådespelare åt i hans nya musikvideo, är nominerad i kategorin Årets Dans på årets P3 Guld-gala. Låten som finns att lyssna på, på hemsidan är den som musikvideon är till. Han kommer dock inte ta hem det utan det gör nog The Knife.


Läs mer;
http://www.sr.se/cgi-bin/p3/nyhetssidor/artikel.asp?ProgramID=2753&Artikel=1060286

The beat goes on... Cops next, here on Court TV.

Tre timmar innehållande Cops, kan det bli bättre? Troligtvis inte. Idag skulle jag egentligen ha varit ledig men jag hade bokat en tid med en tjej vid namn Jennifer som jobbar nere på International Student Office, hon skulle få berätta hur allt ligger till gällande mina fortsatta studier här i Santa Barbara. Så jag knatade trött dit och tog emot mitt nya schema och samtidigt berättade hon lite mer huruvida jag ska gå tillväga med studieförsäkran o.s.v.

Klockan fyra hade vi tid hos Buena Vista apartments där vi skulle kolla på en lägenhet. Marcus föräldrar är här och hälsar på så dem följde med och kikade. Lägenheten var fin och ligger precis bredvid skolan så vi ska förmodligen skicka in en ansökan imorgon.

I måndags så mötte vi upp Marcus föräldrar och åt lunch på piren. Då såg vi även delfiner, som jag har video från nedan. Man ser inte så jättemycket men det lilla mörka som kommer upp ibland är iallafall delfiner. Så now you know! Bilder på nå pelikaner där nere också, tagna med mobilkameran så ha överseende. Och första bilden är på en ödla som en kille i min Cinematography-klass brukar ta med sig till skolan, lite weird.




Odla


Pelikan2


Pelikan1

You walk for miles down the shores of California...

Då ligger man här ännu en söndag och inväntar ett rykande färskt Family Guy-avsnitt. Dagen har spenderats genom att spendera pengar. För att specifiera så har vi, vilket innebär jag, Marcus, Mikaela och Marcus föräldrar som förövrigt är här och hälsar på, varit nere vid ett Outlet-ställe och shoppat järnet. Se http://santabarbara.bilddagboken.se för bilder från idag.

Annars har mesta delen av helgen gått åt att sova och filma klart det sista projektet i Film&Video-production. Så imorgon är rough cuten due och om ännu en vecka så ska hela filmen vara klar. Vi ligger ganska bra till just nu eftersom vi har allt vårt material filmat så det behövs bara klippas ihop. Bara och bara men det ordnar vi fort.

Annars så trivs jag fortfarande lika bra som förut i mysiga lilla Santa Barbara och livet leker, I guess. Intet nytt på lägenhetsfronten heller men det löser sig. Jag ser förövrigt framemot att komma hem och träffa alla, det kommer bli otroligt skönt och kul! Men sen är det back to Cali som gäller och det längtar jag också till. Då följer även mor min med så det kommer bli sweet as hell!

Glad första advent!

surf