The End's Not Near, It's Here

Efter en dag fylld av nedladdade OC-avsnittet (halva säsong 4) så är slutet här. Ikväll, närmare bestämt om 5 minuter, sänds finalen av den TV-serie vi slaviskt följt och dedikerat våra liv åt. Vi har besökt dem flesta inspelningsplatser och har fler besök inplanerade. Jag dedikerar dagens inlägg åt tv-serien O.C.'s fortsatta inflytande på dem flesta ungdomar i världen, inklusive jag själv som blev inspirerad och motiverad att flytta till Kalifornien genom den. Okej, inte bara, men endel!

Hej då O.C.!

ocskylt2

ocskylt

Balboa Island i Newport Beach

ocrubys

Piren

ochus

Jacob och jag utanför OC-husets uppfart

ocbait

The Bait Shop

ocdiner

OC-diner

ochus

The Cohen House

Surf, surf och åter surf

Helgen har bestått av mycket surfning, vilket faller mig helt i smaken just nu. Det är långhelg tack vare 'President's Day' som infaller en gång per år.

Fredagen ägnades dock åt en riktig festkväll. Vi gled in på klubben Couchez, då vi bor granne med managern. Sedan vart det en redigt slapp lördag med surfning och degandes framför TV:n. Marcus begav sig ner till L.A. med Mikaela så jag och Jacob lämnades åt vårt öde. Vilket blev Flushed Away på TV:n.

Söndagen blev det surfning och mer surfning i form av tävling vid Rincon Point, en strand 15 min från Santa Barbara som är rankad topp 20 i världen när det gäller surfing. Sedan var det dags för NBA All-Star match där Kobe Bryant, inte helt oväntat blev matchens MVP (Most Valuable Player). Hurra för West!

Eftersom Marcus var i L.A. tänkte vi sammanstråla med honom där nere då Jacob gärna ville köpa ett par skor på Melrose. Så vi brände ner och köpte skorna, åt lunch på Urth Café där vi kändisspanade. Vi såg Gavin DeGraw gå och köpa sig en sallad innan vi återvände till lilla Santa Barbara.

Veckan ser ut att bli ganska lugn i nuläget. Vi tänkte iallafall dra ner till Malibu och käka lunch om en halvtimme. Livet är hårt.

Signar ut!

cali

Driver license! Halvtääskig bild!

On the count of three, everybody run back to your fantasy

God dag.

Jag vill börja med att berätta att konserten i onsdags på House of Blues Sunset Strip, med artisten 'Common' var helt underbar. Jag är helt lyrisk fortfarande, så här ett och ett halvt dygn efter. Jag och mixon tog jeepen ner till Hollywood där vi möttes av en riktigt lång kö. Men det gick relativt fort och rätt som det var så är vi inne på stället där det spelas grym musik och där skönt folk hänger. Vi kom sedan hem klockan 4 på natten och då slocknade jag direkt.

Vår bil har använts flitigt senaste veckan. Jag har kört ner till L.A. säkert 5 gånger sedan jag fick körkort för exakt en vecka sen. Det går utomordentligt bra och jag kör mest överallt och mest hela tiden.

Den senaste veckan har vi hunnit med massa. Vi har varit nere på Universal Studios och åkt spännande attraktioner och kollat roliga filmset. Vi har även åkt ner till Rodeo Drive (igen) där jag hittade en fin jacka, se bild. Vi har också varit på Jay Leno som sändes i tisdags här i USA. Dennis Miller var med och snackade endel. Taylor Swift uppträdde. Så det var inte särskilt spännande men Jay Leno var ju nice att se. Han var rolig.

burre


Nu sitter jag och Jacob här och är helt slut efter surfningen imorse. Det gick faktiskt väldigt bra idag och det är hur kul som helst. Jag har köpt en sprillans ny bräda, t v, också som är helt optimal. Can't wait till imorgonbitti. Surfsälen Tobbe gjorde oss givetvis sällskap idag igen.

suuurfb

Idag blir det filmning av en så kallad 'PSA', Public Service Announcement till skolan och sedan blir det ta det lugnt. Det är även riktigt skönt för vi har långhelg på grund av President's Day på måndag. Helt underbart!

Mitt schema i skolan om någon är intresserad:

PE 101 (Basketball) - måndagar och onsdagar 11:10am - 12:20pm
MAT 111 (Photoshop) - måndagar och onsdagar 1:00pm - 3:20pm
FILMPRO 178 (Documentary Filmmaking) - måndagar och onsdagar 6:00pm - 8:20pm
FILMPRO 275 (Filmproduction) - tisdagar och torsdagar 10:30am - 12:50pm

Sedan läser ju jag photography men det är onlinekurs!

Tänkte att jag kan lägga ut min mail om någon känner sig manad att kontakta mig av random anledningar.
[email protected]

Signar ut!

More bounce to the ounce!

Nyss hemkommen från ett besök vid Shoreline Park där vi var och spanade på vågorna och stammis-delfinerna. Vi hade nämnligen planerat att surfa men med besvikna steg fick vi traska tillbaka till bilen. Vågorna var nästintill obefintliga så jag satte mig i förarsätet och körde ner till State Street. Väl där kollade vi på surfbrädor men fann ingen som föll mig i smaken. Så the search continues. Så jag körde hem.

Yep, that's right. Jag körde hem. För idag den 8:e februari tog jag mitt amerikanska körkort. Så om 3 veckor dimper det ner i brevlådan, just nu har jag en fjollig lapp. Men det får duga för stunden. Vi drog direkt efter och ordnade med försäkringen så nu kör jag helt lagligt.

I övrigt så har vi en inneboende just nu, hon heter Annelie och är här och hälsar på Jacob. Jag har ju som bekant själv haft besök av min kära mor. Hon åkte tyvärr hem igår men jag tycker vi har hunnit med det mesta. Vi har varit i Malibu och kollat på $4 miljoners hus, ätt på Santa Monica Pier, ätit och shoppat på Rodeo Drive, Beverly Hills 2 gånger, åkt upp till danska staden Solvang, bilat ner till Newport Beach och ätit på Balboa Pier, med den obligatoriska California-themet "Phantom Planet - California". Därefter åkte vi till San Diego och förärade Sea World med ett besök. Väl där nere gick vi även på konsert och såg favoritbandet just nu "Jack's Mannequin". En riktig guldkonsert som vi tyvärr inte fick fotografera p.g.a. våra "professionella" kameror.  Men en riktigt bra konsert hade vi i bakfickan när vi traskade runt på Sea World dagen efter. Väl där fick vi se pingviner, delfiner, sälar, uttrar, flamingos, isbjörnar, valrossar och massa andra sköna djur. Bilder kan ni se på
http://santabarbara.bilddagboken.se

Ser ut som att de närmsta veckorna kommer vara intressanta, mycket saker som händer just nu. På onsdag åker jag och mixon till Sunset Boulevard och hänger lite med Common, den 17:e och 18:e februari är det surftävling nere i Rincon Point, den 23:e åker vi ner och ser DMX i Ventura och den 25:e är det Oscars-galan som vi antagligen kilar ner och tittar på, från röda mattan. Förövrigt är det NBA All-star match den 18:e februari i Las Vegas, don't miss!

Later!

Oooooaaah!

Massiv uppdatering: http://santabarbara.bilddagboken.se

Dem senaste dagarna, eller rättare sagt den senaste veckan har varit fartfylld. Den har innehållit kändisspaning och besök från mor och endel plugg. Nåja, nu ska vi inte förhasta oss. Vi har börjat få ordning på vår lägenhet iallafall med hjälp av Craigslist där vi hittar våra fynd. Det senaste vi inhandlat var ett bord som vi ställt i ett snyggt 'L' vid sofforna, och det andra bordet för det var nämligen tre st, gav vi åt fiskarna.

På tal om fiskarna dog Pablo häromveckan. Det vart en hedersfull begravning som ägde rum inne på toaletten. En vecka senare tog hans kära kompanjoner farväl av jordelivet och vi stod förundrade över vad vi hade gjort för fel. Nästföljande dag köptes det fyra nya fiskar men vid nedsläppet så dök det bara ner tre pigga undervattensdjur, efterföljt av en ytterst nedstämd fjärde. Två minuter senare försvann han in i en bättre värld och kvar lämnades tre sörjande och nyinflyttade hobby-mexikaner.

Med nu till något betydligt gladare. Santa Barbara Filmfestival har äger rum och har sitt slut nu i veckan. Vi har varit där nere och spanat på kändisar som bl.a. Sienna Miller, Will Smith, Jack Johnson och professorn i 'Back to the future'.

I övrigt rullar bilen bra, lägenheten är underbar och jag har ett nytt tele-objektiv. Så det blir ner till surfingtävlingen i Rincon och fotografera järnet.

Jag, min mor som är på besök och Marcus begav oss ner till Rodeo Drive och åt en god middag. Men på vägen dit så stannade vi i Malibu och tittade på ett hus för fyra miljoner dollar, precis vid stranden. Huset låg alltså stranden. Så vi spelade allmänt intresserade och klankade ner på småsaker som en riktig prospect gör. Sedan fortsatte vi ner till Santa Monica Pier där vi åt en god lunch med havsutsikt. Några delfiner förärade oss dock inte med något besök. Men vi var inte ledsna för det utan drog till Rodeo Drive och stekte vidare i mors Ford Mustang '06 Cabriolet.

Däremot fick vi finare besök då vi åt lunch idag, jag och mamma. Rätt som det var ser vi några fenor som harmoniskt dyker upp och ner och ta mig fan, ursäkta franskan, det är delfiner! Så det var inte helt fel att beskåda delfiner och pelikaner medan vi åt lunch.

Nu blir det dags att ladda inför resan mot San Diego, med stopp i Newport Beach. Vi ska se 'Jack¨'s Mannequin' och ta en sväng förbi 'Sea World'. Meet you there!

Later!