Dude Where's My Couture?

K17

Dude Where's My Couture?

K16

Lite OC-känsla.

K15

Utanför bokhandeln.

K14

Vår lärare i 'Editing'.

K13

Kreativt.

K12

Utsikt från vägen till skolan. Molnigt nere vid beachen.

K11

Återigen...

K10

'Get the door! It's Domino's.'

K9

The 101.

K8

Desperate Housewives, säsong 2.

K7

Ett par tidningar att välja på.

K6

Sverige finns representerat.

K5

Menat som ett konstverk?

K4

Gårdagens lunch. 'California Pasta' som innehöll bl.a. kyckling och rödlök.

K3

'Shooz'! En skoaffär.

K2

En del smycken...

K1

Mitt student-id.

"Go home!!!"

Efter fotbollen igår var det hemgång med trötta ben för att bara fördriva kvällen genom att äta Dorito's med gott samvete och kolla på 'The 4400'. Nästföljande dag, idag då, var det ju skolstart. Första skoldagen började med en 'Editing'-klass som började 10:30 AM. Jag har fått låna en cykel av Sean som bor här men han hade inget lås så jag var tvungen att inhandla det innan jag kom till skolan. Så jag cyklade vid kvart över 9 till 'State Street', downtown, för att köpa just ett lås. Men det visar sig att affärerna öppnar kl. 10 så jag får lite halvt panik men kan inte göra något annat än att vänta. Ringer 'Catrin' och 'Marcus' som jag skall möta upp och det visar sig att deras buss är många minuter sen. Så jag slår mig ner på en bänk utanför en cykelaffär. Och klockan 10, då jag känner mig otroligt stressad, så öppnar dem och det visar sig, otroligt nog, att låsen är SLUT! Jag frågar hur det är möjligt men orkar inte ens vänta på svaret utan beger mig mot en cykelaffär som ligger belägen 6 kvarter ned. Sagt och gjort, där hittar jag ett bygellås! Killen i kassan segar så jag ber honom skynda sig lite innan jag slänger mig upp på mitt trogna icke-motordrivna fordon och ger mig av mot strandpromenaden. Som också är närmsta och bästa vägen till skolan. Nu var klockan tio över 10 och jag är mer stressad än någonsin, så jag trampar på för glatta livet men uppför backen till skolan, som ligger väldigt högt upp, så ger jag upp och halvspringer med cykeln istället.

Jag hinner hursomhelst fram i tid, om än dock utmattad och varm, eftersom det var lika varmt och soligt idag som vanligt. Vi blir insläppta i en väldigt fin datorsal där många Macintosh-datorer står uppradade. Väldigt stiligt. Vår lärare heter Steve (?) Davega och hatar svenskar. Om än lite skämtsamt men han har tydligen ingen bra erfarenhet av oss. Men han skall få se.

Lektionen, som slutar 12:50 PM, gick fort och nu var det bara att fördriva tiden fram till klockan 5 PM då vi hade 'Film & Videoproduction' i 5(!) timmar, alltså till 10 PM. Så vi gick ner till downtown och åt lite mat. Därefter gick vi till caféterian och satt på terassen och snackade i solen med utsikt över havet. På terassen finns det förövrigt solstolar. Hur många skolor har egentligen solstolar? Min har det iallafall, väldigt fina sådana också. Hur många skolor har egentligen en bred utsikt över så väl downtown som en lyxig båthamn samt ett vidsträckt hav? Ingen aning, men här kommer jag garanterat trivas!

Väl kl. 5 så börjar lektionen och det är en sköning, om än lite seg, lärare som jag tror kommer vara bra. Lektionen gick förvånansvärt snabbt och vi fick bl.a. göra en film på 1 minut utan att klippa. Så vi fick alltså bara använda record och stoppknappen för att 'klippa' filmen. Genren var 'Psychological Thriller' och den skulle innehålla repliken 'I'm wearing pants'. Blev lyckat och människorna jag jobbade med fungerade bra ihop.

Nu ska jag ta och krypa till kojs. Är dock ledig imorgon så jag kan sova ut. God natt.

Beer pong!

Precis när jag tänkte börja skriva så gled det förbi en liten kolibri som tog min uppmärksamhet. Väldigt kvick liten krabat!

Gårdagen bestod av röda plastmuggar, en/ett kegg, ett pingisbord och glada Kalifornianer. Min landlord, Emily, och hennes kompis fyllde år igår så dem hade styrt upp ett party med 60-talstema. Dem hade verkligen lyckats och mer eller mindre alla som kom var klädda antingen som en stor färgglad blomma eller som Austin Powers.

P2

Eftersom dagen innan hade blivit ganska lång så vaknade jag inte förens sent så jag tog det bara lugnt på dagen. Förutom att jag tog bussen in till downtown och inhandlade 2 små krukor med nå slags rosor i. Rätt 'casual' men ändå lagom trevlighetsgrad. 7 PM var tidpunkten då gästerna skulle ankomma och det tog ett tag för mig att gå över dit. Kändes lite pirrigt och jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta. Jag har inte umgåtts med Emily och Sean, som dem heter, någonting utan mest pratat lite angående lägenheten och så. Men när jag kommer dit så blir jag väldigt vänligt bemött och blommorna var, inte helt oväntat, succé. Pratade lite med en av deras kompisar som skulle åka till Sverige nästa lördag så jag fick i uppdrag att tipsa om lite sevärdheter, men jag kom inte på någon förutom Skansen och Gamla Stan. Kändes lite tråkigt men det är svårt när man själv bor i staden, då tänker man inte riktigt på allt det där.

Hursomhelst, sen började folk droppa in och dem flesta var tydligen 'locals'. Stod och snackade lite med en kille som drev ett skivbolag som samarbetade med ett bolag vid namn Labrador Records, här i Sverige. Han jobbade tydligen med Suburban Kids With Biblical Names, Sambassadeur och massa andra. Inga jag riktigt lyssnar på men jag känner åtminstone till dem. Han berättade att han får in sjukt mycket demos som han lyssnar på, medan jag tyckte det lät kul så tyckte han att det var så mycket skit så det blev nästan tråkigt. Men bara nästan. För ibland hittade han riktiga guldkorn, som ett band han signade för bara någon vecka sen från Skottland tror jag det var. Kommer heller inte ihåg namnet så då blev hela den här meningen meningslös.

Sedan dök en intressant gäst upp vid namn Kevin. Hon har jobbat som filmproducent i många, många år och var även Program Director för Sun Valley Film Festival. Jag var i rätt sällskap, I tell you! Hon har producerat många storfilmer med skådespelare som bl.a. Emilio Estevez och Samuel L. Jackson. Hennes bror blev nyss klar med en skräckfilm innehållande skådespelaren Matthew McConaghuey (stavning?). Jag berättade att jag skulle ha praktik nästa termin och hon tyckte det lät intressant så man vet aldrig vart det kan leda. Hon är väldigt nära vän med Emily och hennes föräldrar så jag kommer nog träffa henne igen. Vi fick rätt bra kontakt under kvällen.

Sedan hängde jag med en skön kille som heter Patrick. Vi snackade om allt från George W. Bush till isbjörnar på Stockholms gator. Han trodde även att Oslo låg i Sverige och att jag hette Tobias första fem minuterna för att han en gång hade känt en norrman som hette så. Jag förklarade att norrmän pratade lustigt och att jag inte vill bli förknippad med dem. Skämtåsido, han var väldigt trevlig så vi hängde rätt mycket under kvällen. Vi spelade även ett parti 'Beer Pong' som gick ut på att man skulle kasta en pingisboll i någon av muggarna som var uppbyggd som en pyramid. Om man träffade skulle motståndarna dricka upp muggen med bollen i. Jag och min lagkamrat, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på, förlorade så vi fick dricka mest öl.

P1

Träffade också en kille vid namn Luke som egentligen kom från Idaho men pluggade här på City College. Han var tydligen Emilys kusin. Vi snackade och whinade lite om åldersgränserna här, han var nämnligen 20 så han hade ett år to go. Kommer nog se mer av honom också.

Det dansades till allt från The Beatles till 2Pac (Caaalifoornia Love!). Sedan kom polisen av någon anledning, antagligen för att musiken var så hög. Någon granne hade tydligen ringt och klagat. Men festen förflyttades inåt i huset istället så där satt alla och snacka ett tag. När klockan närmade sig läggdags fick några för sig att dra till hem till Jeffrey, en kille som även han var med på festen. Han refererade till ölen som serverades, som 'Beer Soup' för att den var så trög. Jag vet inte riktigt vad han menade men han var väl antagligen van vid Budweiser och Coors. Väl hemma hos Jeffrey, som bodde 3 kvarter ner, så satt vi och snackade lite och drack just Coors som han hade kylen full av. Vi blev dock inte långvariga där utan gick efter att vi kollat på lite Simpsons-grejer, perfekt avrundning.

Så det vart en lång dag igår också. Nu när jag sitter här så kommer min nya vän in ibland. Hon är väldigt trevlig men kanske lite närgången. Men det är mysigt när jag inte träffar Tusse eller Snorpan nu heller

P5

Iförrgår besökte jag för första gången Isla Vista där UCSB ligger och även SBCC's studenthem och därav räknas som feststaden nummer ett. Och det är inte helt taget ur luften. Vi tog en taxi dit efter att ha grundat lite i lägenhet nummer 4 på Verano Courtyards. Vi kom dit med en taxi som släppte av oss på nå random ställe, där alla ungdomar var. Och jävlar, ursäkta franskan, men vad mycket folk. Och alla var där för att festa. När man gick utefter gatan, som jag tyvärr inte har några bilder på, så hörde man musik lite överallt och folk gick från fest till fest. Någon hade satt upp en scen på deras trädgård så det stod ett liveband och spelade där. Förstår inte hur någon kan orka bo i Isla Vista överhuvudtaget. Men grymt var det iallafall. I ett hus där jag gick in spelades Dr. Dre - Fuck You och alla som kunde texten sjöng med. Totally awesome!

På väg hem från IV träffade jag en kille från Orange County som jag tror hette James. Han var rätt skön iallafall, jag frågade hur läget var nere i OC (jag sa verkligen OC) och han tyckte det var lugnt och skönt. Han var tydligen här 'for a friends wedding, but I can't find the way home'. Så han fick numret till en taxi.

Idag är det precis som förra söndagen 'Soccer Sunday'! Så jag ska ta det lugnt nu ett tag innan det, sen imorgon börjar ju skolan! Så kl 10:30 börjar första lektionen. Filmproduction 114!


Hey guys...

Sorry, no more swedish. I'm all into that english stuff right now so....

Skoja, men ikväll har varit helt incredible. Ripleys', believe it or not!

Skriver imorgon regarding this nights events... Holla!

Efter volleyboll...

...kommer slappa. Så jag tog det lugnt ett par timmar för att sedan bege mig mot Verano Courtyards och börja förfesten hos ett par svenskar. Så vi satt där ett tag och förtärde lite alkoholhaltiga drycker. Sedan bar det av till det coolaste stället, som folk underskattade kändes det som, nämligen 'Isla Vista'. I den staden ligger även skolans studenthem. Men det var helt absurt. Överallt var det folk. Människor gick på gatorna från fest till fest. Det var ingen som brydde sig, det var bara gå in i vilket hus man ville och festa. Ett hus som vi smet in i var det fullt med folk i och röda plastmuggar ÖVERALLT. Folk gled in med ölbackar på axlarna och ingen brydde sig. Bilar, cyklar, skateboards och massvis med ungdomar, på varenda gata fanns det. Helt sjukt.

Mer än så har jag inte att berätta just nu, är alldeles för trött. Holla!

Volleyboll!

C1

Shuttlen-hållplatsen jag tar in till downtown.

C4

Santa Barbara at it's finest.

C3

Solen skiner som vanligt.

C2

Vit sand, volleybollnät, soligt väder.  I'm in love with Santa Barbara and California.


Pics!

S11

Mitt hood!

S10

Cafeterian.

S4

La Playa Stadium, skolans fotbollsplan.

S5

Återigen, med lite utsikt från översta bänkraden.

S7

Inte så pjåkigt. Här vi spelade fotboll i söndags.

S8

Mhm...

S6

Lalalala....

S3

Egna påsar!

S2

Where we buy them books!

S1

Gångbro över till östra sidan av campus.

Aquapod

Så skönt det ska bli att bara ta det lugnt ikväll. Gårdagen blev en lång dag med mycket intryck och framförallt snabba hastigheter. Idag sov jag till 11 för att spendera mina första vakna timmar med att äta frukost. En bra start, helt enkelt. Mötte sedan upp Johan och Robert för att gå till DMV (Department of Motor -Vehicles). Vi var där häromdagen men missade instruktionen om att ta med oss passet, jag och Robert, utan hade bara med oss ID-kortet. Hursomhelst, vi kom dit och fick sitta och vänta i c.a. 5-10 minuter innan mitt nummer blev uppropat. Redo med passet och korrekt ifylld blankett (förutom att jag skrev inches istället för feet på min längd! Haha!) fick jag ta kort, göra ett syntest som gick ut på att kolla på en tavla 2-3 meter bort medan killen som satt där höll lite slarvigt för ena respektive andra ögat medan man uttalade respektive bokstäver. Ett skämt tyckte alla i vårt sällskap men vi upptäckte genast att det fanns någonting mycket lustigare. Teoriboken är 86 sidor TUNN och innehåller bitvis reklam.

Handbook1

Nästan lite skrämmande att ge sig ut i trafiken med vetskapen att galna mexikaner bränner runt i sina El Camino's och har sig. Är förövrigt riktigt trött på all spanska som talas och skrivs ut. Vill höra mer engelska och slippa se hela reklamer på spanska.

Nåja, då har vi konstaterat att hela Kaliforniens körkortssystem är ett skämt och att jag bör återgå till dagens bravader.

På väg från DMV till bussen så fick vi höra "Shit, you look like narcs,(narkotikapolis, reds. anm.) man!" av en bunt skrajja ese's (mexican-gangsterz) som stod och hängde utanför ett hus. Svarade inte utan gick vidare. Vi tog sedan bussen till La Cumbre Plaza och 'Sears', Ty Penningtons stora kärlek, där jag skulle inhandla ett par lakan. Sagt och gjort, sitter jag nu här halv 6 på morgonen för Er där hemma och lyssnar på Slick Rick och dödar (om än ofarliga) små fiender.

Igår var vi ju som sagt på Universal Studios i Hollywood och hela dagen började med att jag gick upp och åt frukost som vanligt och begav mig redan vid halv 8 till 'Greyhound Center' där jag mötte upp dem andra.
Vi tog bussen som gick kl. 9 från Santa Barbara och beräknades vara framme halv 12. Resan kostade $23 och tog mindre tid än väntat. Satt ungefär hela resan och försökte få bra kort på en Los Angeles vägskylt.



Fick en till slut och fick som en bonus en bild på mötande bilars vägskylt, till San Fransisco. Coolt!



Fotograferade lite mer under bussresan, bilderna kan ni se i ett tidigare inlägg. Men jag slänger upp en bild på en rosa(!) bil med en skylt runt registreringsskylten där det står "It's not pink!" och en bild på Baywatch-liknande strandvaktstorn! Awesome!





Väl i Hollywood så tog vi en lokal buss till Universal Studios. Mitt första intryck av Hollywood var att det var rätt oglamouröst men nu var vi ju inte i de hetaste kvarteren heller. Efter en gratis-shuttle upp till Universal Studios så köpte vi en biljett för $59 och satte på oss Theme Park-smajlen! Mindre folk än vad jag förväntat mig så det började bra. Första attraktionen fick bli Jurassic Park-riden. Den var oerhört bra gjord och innehöll allt som filmerna gjorde/gör. Man åkte som i en båt runt i dinosaurieparken och blev vid tillfällen överraskad över att allt var så himla detaljerat. I slutet var det en, Flumride-liknande, blöt finish. Sedan sprang vi till 'Mummy' som var en inomhus-rollercoaster, och jag som hatar rollercoasters. Men väl i kön var det inte mycket att göra, det fick gå som det går helt enkelt. Men det var riktigt roligt och en hisnande känsla satt kvar länge. Efter en välsmakande måltid så åkte vi en 'Studio Tour' som tog oss runt i filmernas värld, kan man säga. Vi fick se en från grunden uppbyggd kuliss av 'Spielberg', vars namn nämndes åtskilliga gånger på touren, från filmen 'War of the Worlds', som jag inte sett men själva kulissen var det grymmaste jag sett. Man hade kraschat ett riktigt flygplan i ett litet uppbyggt samhälle. Jag kan fortfarande inte sluta förvånas över hur detaljrik kulissen är. Vi fick även se kulissen till filmen 'Psycho' och kulissen till en av mina favoritserier 'Desperate Housewives', alltså 'Wisteria Lane'!



Vidare fick vi se kulissen till en scen i 'King Kong', som jag heller inte sett, men den var väldigt fin med. Ett litet miniskepp hade byggts upp och använts till scenerna där man tydligen ser skeppet från långt håll. Utanför stage 25, där CSI spelas in, gick touren och man kunde direkt sluta passa upp på sina fickor som innehöll pengar för man var garanterad att få dem tillbaka. Efter touren så gick vi och såg ett antal shower bl.a. 'Water World' där en av karaktärerna spelades av 'Fernando' från 'Prison Break'. Såg även en del 'Terminator' i 3D och en show som visade hur effekterna görs och går till. Rätt kul och intressant.



När det roliga var slut så började resan hem. Vi tog en taxi till Greyhound Center i närheten av 'Union Station' (San Andreas-vibbar) i L.A. Vi var lite skeptisk till säkerheten utanför stationen så vi höll oss mest inne. På väg dit såg vi ett tomt varuhus där hobo's övernattade och gick runt med sina sketna, överfulla vagnar. Men på stationen fanns det stolar med tv-apparater riktade mot en, så det blev ett bra tidsfördriv, speciellt när 'According to Jim' var på. Bussresan gick fort då jag sov igenom halva men det var himla skönt att komma hem till säkra lilla Santa Barbara.

Nu ska jag äta sen middag och kolla på World's Funniest Commercials på TBS. Hey-ho!


Pics från H to the ollywood!

http://www.kodakgallery.com/Slideshow.jsp?mode=fromshare&Uc=xpq5jp3.wvt6jiv&Uy=-qu6d35&Ux=0


Håll till godo. Återkommer med redogörelse senare vad bilderna föreställer o.s.v., nu är det dock dags att sova!

SL is the shit?

Sitter här och beskådar flygmyrors grymma öde, som jag själv är grunden till. Har märkt att dem helt plötsligt börjat dyka upp vid dörren så jag inhandlade lite 'myrr' fast med amerikanskt påbrå, alltså jätte-super-duper-mördarspray. And it works! Så nu kan jag blogga ifred.

Igår tog jag det mest lugnt fram tills fyra då jag begav mig ner mot 'La Playa Stadium' för att delta i 'Soccer Sunday' som är en dag då man bara lirar fotboll för skojs skull. Inget avancerat eller seriöst utan mest för att bara lira lite fotboll. Så jag, en massa koreaner, japaner, kineser och 3 svenskar till lirade i kanske 2 timmar. Sen fick vi skjuts av en kille som skulle lämna av mig vid Mission St, nära hem till mig, men han glömde avfarten och helt plötsligt var vi vid La Cumbre Plaza, de andra svenskarnas place. Och by the time han hade gett sig iväg så såg vi att bussarna slutat gå. Då var klockan alltså halv 7 ungefär. Helt absurt. Hur i helsike kan bussarna sluta gå 6 pm på en söndag? Dem har ju inte ens nattbussar här. Herregud. Hursomhelst så glömde taxichauförren, till min lycka, sätta på taxametern så jag behövde bara betala 6 dollar eller nåt, för en relativt lång sträcka. Så lite tur fick jag.

laplaya

Kvällen spenderade jag framför 'The Whole Ten Yards' som visades på TBS. Nu ska jag nog äta middag för sen blir det 'Prison Break', sprillans ny säsong!

It never rains in southern California...

kol3

Jag kan stoltsera med att jag äntligen fångat en liten kolibri på bild! Dem är grymt kvicka så det var inte det lättaste. Fick smyga bakom dörren för att den inte skulle skrämmas.

kol2

Gårdagen började hursomhelst med att det var mulet som vanligt när jag vaknade. Men jag litade fullt ut på att solen skulle skina runt kl 13. Och visst gjorde den det. Så jag satte på mig mina Stan Smiths och begav mig mot downtown i jakt på bestick, glas och proviant. Tänkte att jag tar Crosstown Shuttlen hem så kan jag köpa lite extra eftersom jag slipper gå. Men in till downtown tog jag en promenad iallafall. Springer runt lite i stan och hittar ett par fina bestick och glas, så dem fick det bli. Gick till Ralph's för att handla men möts av besvikelse när jag inte kan hitta vanligt smör! Det förbannade margarinet (mest namnet jag stör mig på) hade fullkomligt tagit över hyllan där Lätta egentligen borde vara. Bestämde mig för att köpa något snarlikt som även används som pålägg, Philadelphia (fettsnål givetvis).

Lite senare på eftermiddagen åkte jag över till Verano Courtyards där många av svenskarna bor. Råkar åka för långt och får gå en lång jäkla bit tillbaka. Var väldigt nära på att ta en taxi, men till slut kommer jag fram. Hos Johan och Robert, som jag bekant åkte hit med, bor en italienare som lyssnar på house, en arg (än dock snäll) brittisk egyptier och en tystlåten korean(?) med helrutig Burberry-skjorta. Det började snackas om planer inför kvällen och många var sugna på att åka till en fest i Montecito där inbjudan gällde, men vi kunde bara ordna 6 st och det innebar att vi var 8 pers för många. Det slutar med att vi tar en taxi mot Goleta till en hemmafest. Vi går in genom dörren och direkt slår det mig att jag kanske befinner mig i en film, hursomhelst var det otroligt overkligt och det var precis som jag föreställt mig. Alla mina fördomar om collegefester blev bekräftades på ett ögonblick då jag såg dem röda plastmuggarna, hiphoparna i hörnet, trashy tjejer och hiphop på hög volym. Det kändes som att jag steg in i filmen 'Menace 2 Society' när dem går in på en fest i början och 'George Clinton - Atomic Dog' spelas. Vi var inte där så länge, varför vet jag inte men rätt som det var så satt vi i en bil på väg tillbaka till Verano. Och därifrån tog jag en välförtjänt taxi hem eftersom det inte finns några nattbussar här, tro det eller ej.

Idag blir det möjligtvis lite fotboll, men det återstår att se. God natt för vissa, lunch för andra.

Fick en request på bilbilder, detta är vad jag såg idag + lite random.

                      
Lotus .................................. SBPD!   .............................. Mja ......................... En omtalad Mustang  

                         
San Andreas ................... Hummer 2 ..................... Beef Jerky! .................... Alkohol? 
 
Oh Sunny D! Alright!!


                
Hummer 3 ............. Already did! ................... Tidningsbox ..............Upphöjd? 


Lotusen igen!

Home sweet home...

                         
Utanför --------------------- Huset ------------------- Apelsinträd --------------- Ingång ---------------- Badrum



                         
Kök ----------------------- Rum ------------------- Garderob --------- Ingång utifrån -------- Uteplats


Kan med stolthet meddela att jag sitter i min nya bostad och bloggar för första gången. Känns väldigt skön att det verkligen är fixat. Tog en taxi imorse kl 11 efter att jag checkat ut upp hit till Mountain Avenue. Det första taxi-chauförren säger när han åker iväg är "Fucking mexicans", fast han själv är mexikan. Han var tydligen trött på att dem inte lärde sig köra ordentligt när dem kom hit. Hursomhelst så kom jag fram, dricksade generöst och han bad mig ringa honom direkt om det var något. Studion var öppen och jag började genast lasta upp sakerna. Så nu ligger allting på plats där de ska vara. För er som undrar hur jag fick in bilderna så kan jag berätta att jag hittade USB-sladden gömde i en sko jag inte plockat upp än.

Måste nog inhandla lite proviant senare. Är inte alltför långt till affären härifrån. Tar väl en 10 minuter att promenera. Ska ju in till downtown och leta efter en cykel också. Man kan ta en s k 'Crosstown Shuttle' in till stan för en quarter så det är smidigt. Om man nu inte orkar gå.

Skall softa lite... Ciao!

Pics!

                                                                       
Chicago O'Hare International                     Och           Parken som jag passerade på väg till skolan. Bums ahead!

                                                                        
   Utanför hotellet.                                          Och                         Cabrillo Boulevard - Beachwalken!

                                                                        
   Lite palmer.                                                      Och                             Stearn's Wharf


2012 Mountain Avenue

Jaa! Jag har äntligen hittat ett boende! Det ligger på 2012 Mountain Avenue på 'the westside'. Så det är inte i downtown, men i ett litet idylliskt område med Ferraris, Jaguarer och Porschar som tittobjekt. Väldigt fint alltså. Det är en så kallad studio som ligger i själva huset, fast med en egen ingång och det är också den enda ingången. Den är också avskärmad från övriga husets trädgård så man har en egen liten uteplats. Det är en väldigt mysig liten studio. När man entrar denne så kommer man direkt in i rummet som är målat gult. Till vänster finns en rymlig garderob med bra med plats för mina skor och kepsar.

Oj, nu rullar den blå Lamborghinin iväg. På tal om heta bilar så ser jag fler fräscha bilar på en dag än jag ser på ens ett år i Sverige. En Ford Mustang '06 är ett vardagligt ting som jag säkerligen sett 10-12 st av idag. Förstår inte vart alla pengar kommer ifrån egentligen. Spottade en Ferrari Modena 360 tidigare.

Hursomhelst, sedan finns det ett rymligt och ljust badrum som bl.a. innehåller ett badkar. Det finns också ett litet kök som är i ett litet rum, alltså större än ett pentry men mindre än ett riktigt kök. Trådlöst internet, kabel-tv, vatten, gas och sophämtning ingår i hyran som ligger på $900 per månad, vilket är helt överkomligt för denna lilla godbit. Studion ligger ungefär 4 km från skolan så det är fullt möjligt att med långa steg gå till skolan men jag har bestämt mig för att hitta en cykel för att på så sätt transportera mig så smidigt som möjligt till skolan.

Jag kollade ju även på en annan studio igår, som låg väldigt nära Mountain Ave., men den var inte alls i samma skick. Den var lite större men hade inte alls potentialen till ett mysigt hem utan mer ett ruggigt ställe där man var tvungen att anpassa sig (för mycket) till det über-kristna hushållet som bestod av barn, hundar och stök när jag själv är en agnostiker mer eller mindre och tycker att barn är det värsta som finns, än så länge. Hundar är OK om dem är chihuahuor, heter Mimmi eller Yama eller om dem helt enkelt är väldigt snälla.

I skolan har det inte hänt så mycket förutom att dem två orientation-dagarna är över och jag har bland annat snappat åt mig en körkortsansökan. Så skall fylla i den och antagligen försöka mig på att ta körkortet när tillfälle ges. Fick även lite information gällande säkerheten på campus och följde även med på en guidad tur runt på skolan. Fick se lite av östsidan, som man måste korsa en bro för att komma över till, där utsikten är ytterst spektakulär och som jag skall föreviga så snart jag mottagit USB-sladden till digitalkameran. Det är därför få bilder visas i denna blogg. Förstår inte varför jag inte tagit med mig den. Tänkte helt enkelt inte på det just under packningstillfället. Skall ta lite bilder då vi förövrigt beger oss ner till L.A. i början av nästa vecka.

Har också inhandlat en ny parfym, Hugo Boss Energise och lite SPF vilket verkligen behövs. Har bränt mig lite i pannan nu när jag inte använt keps. Också lite på armarna. Solen steker på som vanligt och jag skall nog traska ner och ta mig ett dopp innan jag packar ihop för dagen. Sleep tight, and don't let the bed bugs bite! Och god eftermiddag till oss California-bor.


Cingular!

Har nu alltså ordnat ett amerikanskt mobilabonnemang, ett slags pre-paidkort som fungerar som ett kontantkort. Men vi ringer även gratis till andra Cingularkunder, vilket dem flesta här är så det är väldigt bra. Har inte gjort så mycket annat idag än att knata runt. Har 2 visningar bokade imorgon så stay tuned.

Middag på piren ikväll. Ciao!

Note to self;

Family Guy; Season Premiere Sunday, September 10 9/8c

Cops; Season Premiere Saturday, September 9 8/7c & 8:30/7:30c

The Simpsons; Season Premiere Sunday, September 10 8/7c

Prison Break; Season Premiere Monday, August 21 8/7c

Vaaaaarmt...

Men det är verkligen inte så att jag klagar. Har ätit en sallad på Subway och bestämde mig för att traska hem och dega lite innan jag skall ute igen med mina fellow students Johan och Robert för att ordna ett bankkonto här i USA.

Första dagen har gått väldigt bra även fast jag började med att försova mig. Eller man kan väl inte kalla det att försova sig när jag egentligen inte har en tid att passa rent formellt men jag gick upp senare än jag planerat. Sedan fick jag bråttom iväg till frukosten som stänger kl. 10 och jag vaknade runt 9. Gled hem från frukosten och hoppade in i duschen för att göra mig redo för första formella dagen på skolan. Var ju och besökte den redan igår annars. Läste förövrigt om EM i Göteborg i L.A. Times vid frukosten. Där ser man.

Hursomhelst så går jag den otroligt 'tråkiga' skolvägen längs med stranden. Lyssnar på lite glassig musik och strosar upp för vägen till skolan. Väl där så inväntar jag tidigare nämnda Johan och Robert som bor en bit bort. Det var dem jag flög hit med. Efter ett tag dyker dem upp och så rör vi oss mot International Student Office för att registrera oss, vilket går som smort. Pratar lite kvickt med två andra svenskar innan vi beger oss mot Counseling Office för att få svar på våra frågor, om vi nu hade några. Hursomhelst så går vi dit och fixar ett Photo I.D. som ger oss gratis bussresor och som ett ID som visar att vi studerar på SBCC. När vi skulle ordna I.D. fick vi ställa oss i en, som jag skulle vilja kalla obefintlig, kö som startade utanför ett rep som man fick gå under för att komma fram. Träffar även massa svenskar där uppe också som verkar väldigt trevliga, detta bådar gott helt enkelt. Sen bestämmer vi oss för att gå och ta en bit mat nere i Downtown. Det sjukaste idag måste vara att jag träffar en kille vid namn Markus som bor på Verano Courtyards, där även Johan och Robert bor. Det visade sig att Markus var från Täby, närmare bestämt Skarpäng! Vi stod i Santa Barbara och pratade om Täby, kändes allmänt skumt. Han skall också plugga film så det blir kul.

Har fått mitt schema också som visar att jag går i skolan måndagar, onsdagar och torsdagar. Är alltså ledig tisdag och fredag. Men har även en Online-kurs som jag inte riktigt förstått när den skall vara än men jag skall ta reda på det.

Efter att vi tagit en Caesar Salad på Subway så kom Johans far, som flög hit med oss på jobbärenden, förbi med sin hyrbil och plockade upp dem andra för att hämta deras pass. Vi skulle ju ordna bankkonton. Så jag gick hem och började skriva blogginlägget men sen fick jag ett samtal som visade sig vara Johan som bekräftade att dem var på State Street. Så jag gick för att möta upp dem på Washington Mutual-banken som ligger här. Fixade bankkonto iallafall med tillhörande checkar. Mer amerikanskt kan det knappt bli? Eller jo, det kan det. Jag valde 'American Monuments'-motiv på mina checkar. Får även ett betalkort skickat till mig.

Sen gick vi förbi Starbucks och köpte förfriskningar och sen fick jag hänga med på lite sightseeing. Vi glassade ner för State Street i en silvrig bil medan vi lyssnade på remixade hiphopdängor. Sen i varje reklampaus så var man tvungen att le för det var så jäkla likt GTA: San Andreas-reklamerna. Vilket antagligen är meningen men dem har verkligen lyckats isåfall. Var nästintill overkligt när vi åkte vid stranden och palmerna vajade rytmiskt. Med bilen åkte vi upp på 101:an  söderut och förbi Montecito en bit, för att göra lite avstickare på olika heta ställen. Åkte förbi multimiljonvilla efter multimiljonvilla med helt otroliga utsikter och trädgårdar. Sedan åkte vi runt lite och spanade. Fick även veta att John Cleese och Oprah Winfrey äger varsina hus här i Santa Barbara. Om någon vet vart så let me know så kan jag agera paparazzi.

Vi stannade till och gick till en restaurang vid namn El Torito som serverade väldigt god mat. Blev proppmätt. Men det coolaste var att när vi beställde nachos och guacamole kom han fram med en bricka med massa avocadohalvor, lime och lite andra kryddor som han tillsammans gjorde färsck guacamole. Live! Var otroligt god kan jag meddela!

Och nu ligger jag här på hotellrummet och kollar på Vänner på TBS. Family Guy stundar vet jag också. Har även köpt en Santa Barbara News-Press i en äkta tidningslåda. Känns väldigt skönt hursomhelst för jag är 'ledig' imorgon, det enda jag har planerat är att jag ska gå och kolla på lite mobiltelefonabonnemang.

God kväll / morgon, everybody! Kul med kommentarer också! Thanks for supporting! :D

Heeeeeeeelt...

...slut!

Fötterna värker, öronen bränner och jag är helt enkelt trött som fan. Så det blir en väldigt lugn kväll ikväll med kanske lite roomservice och baseball, ska ju trots allt upp till skolan imorgon och registrera mig.

Har knatat fram och tillbaka på State Street som är huvudgatan i Santa Barbara och där det rör sig mest folk. En parallell gata som De La Vina Street är t.ex. helt tom. Gick från hotellet vid 12 och begav mig mot Alma Castanedas hus där hon skulle visa mig 2 rum jag var intresserad av, klockan 3. Adressen var 318 West Valerio Street och det är massa gator härifrån. Det var betydligt längre än jag trott och det tog kanske 45 minuter att gå dit, men då stannade jag i några affärer och kikade också. Gick förbi huset och kollade och bestämde mig för att en promenad runt i SB. Gick över motorvägen och kollade runt. Är hampa Kaliforniens officiella växt? För den hedras då väldigt ofta och mycket tydligen. Luktade väldigt suspekt när man gick förbi många hus. Känns som att stämningen byts ut från lugn och gemytlig till lite mer hotfull och fientlig. Men det är inget att bry sig om iallafall

Det är även brutalt mycket mexikaner här, mer än hälften är illegalt bosatta antagligen. Jag irriterar mig på att det står mer på spanska än engelska överallt. Var inne i en affär och kollade efter broschyer gällande mobilabonnemang. Men det fanns bara på spanska så då var det lika bra att ge upp. Får gå till någon annan affär. Men det är ändå mycket p.g.a. dem som staden går runt. Hursomhelst, jag gick runt lite och så gick jag och köpte en macka för att äta på hotellrummet. Det tog ett tag så jag fick snabba mig in på rummet för att uträtta number 1 och hinna äta upp mackan. Kom iväg 2:30 pm ungefär och gick med raska steg mot Valerio Street. Missbedömde sträckan lite så jag kom någon minut försent. Fick springa en del och det var alldeles för varmt för att göra någon så extrem ansträngning så som att springa. När jag kommer fram till huset står det ett par ungdomar utanför och grillar. Antog att dem bodde där och frågade efter Alma. Det visade sig att hon inte var där, på utsatt tid, men tack vare en vänlig själ vid namn Brian fick jag stiga på och kolla på studion ($895) och rummet ($1400). Det var till min fasa jag fick veta att studion som jag var mest intresserad av låg uppe på vinden där det var något så otroligt varmt och kvavt. Fanns en säng och ett bord. Men det var bara att 'hmm':a och gå därifrån. Rummet för $1400 väntade jag mig skulle vara fräscht med egen entré, som Alma tidigare sagt. Men herregud, rummet hade kunnat funka (och är antagligen redan i bruk) för kackerlackor. Det fanns en våningssäng till höger när man kom in, då hade man redan gått in i själva huset. Det var alltså ett vanligt hus med olika rum, och väldigt dålig planlösning förövrigt. Tittade man till vänster såg man en svart tv i ett brunt skåp som stog aningen snett och det var inte det enda som var snett. Allting var det. Det var en väldans besvikelse att se då detta egentligen varit hetaste alternativet. Vi har ändå haft kontakt med Alma ett bra tag men gav för ett tag upp eftersom hon ignorerade vår förfrågan efter bilder. Jag förstår nu varför (och det var därför vi gav upp idén).
Huset var i det stora hela stökigt med smuts överallt och jag anar varför Alma inte själv dök upp. Kanske överdriver lite men jag har rätt att vara kräsen när det finns sådana ställen.

Gick därifrån och tackade Brian för vänligheten. Medan jag går ned för Castillo Street som skall ta mig till mitt hotell så ringer jag Alma och frågar varför hon inte dök upp eller om jag misstagit mig på tiden. Men hon gick direkt till frågan om jag ville ha studion. Men jag sa att jag skulle tänka på det, vet inte varför jag sa det egentligen men jag skall ringa henne imorgon och tacka nej.

Går ned för gatan och kommer till hotellet, men istället för att gå in bestämmer jag mig för att göra hamnen ett besök. Solen stekte fortfarande och jag glassade ned för boulevarden. Törstade efter vatten och gick därför in för att inhandla en isande kall förfriskning. Med rätta satte jag mig ner på en bänk för att beskåda skolan som jag nu har i syne. Den gigantiska amerikanska fotbollsplanen med tillhörande läktare var alltså enorm. Den låg ett stenkast från vattnet och utsikten från högsta läktarplats var enastående. Gick sedan upp till en ingång till arenan, som låg högst upp. Tog några kort och sen när jag stod där uppe så kom det fram en kille som visade sig heta Eric och har gått några klasser på SBCC. Han var väl i 40-årsåldern och frågade "Are you getting any nice pictures?". Jag stod och fotograferade med telefonen, skall försöka få in bilderna lite senare. Han var iallafall väldigt trevlig och hjälpsam. Jag berättade att jag kom från Sverige och att jag skall läsa film på SBCC och han berättade lite kuriosa om skolan. Sedan visade han mig 'housing list'-tavlor och vart registreringen brukar ske. Skolan låg så jävla, ursäkta franskan, fint. Med en ytterst vacker utsikt över havet så kunde man inte låta bli att le. Ett så sjukt optimalt läge för att öka studiemotivationen. Bara bra bilder kan göra skolan rättvisa och jag kan meddela att bilderna på
http://www.sbcc.edu INTE ljuger.

Sedan gick jag för att inhandla middag men det visade sig vara svårare än jag trott. Finns inte ett enda supermarket i närheten, vad jag sett. Ska ta och kolla en karta sedan men det var inte lätt att hitta mat iallafall. Slutade med att jag köpte en 6-inch Spicy Italian sub på Subway. Så här ligger jag nu och kollar på Sunday Baseball på ESPN där San Fransisco Giants möter Los Angeles Dodgers, passande nog.

God kväll!



En ny dag...

Nu sitter jag då alltså här på rummet, min allra första morgon i Santa Barbara. Till ljudet av irriterande fåglar kan jag stirra ut på en grå himmel. Inte det roligaste men jag fick uppleva lite 'Californian sun' igår när jag begav mig från LAX till SB. Tänkte redogöra lite för hur flygresan gick;

Det börjar med att jag stiger upp, efter 5-6 timmars sömn, 06:30 och inser att today is the day!

Sen beger vi oss till Arlanda och får höra att det är lång kö. Och som vi anat så blir kön ännu längre p.g.a. nya säkerhetsåtgärder t.ex. att man skall lägga alla sina belongings i en see-through bag. Så det gör jag och sedan tar det inte så lång tid innan det är min tur att checka in. Till min fasa ser jag att en av mina väskor väger 26 kg, och max vikten är 23, men detta ignoreras av incheckningsdamen och mina väskor påbörjar sin egen resa.

Flygresan till mitt första stopp, Chicago, går smidigt men det är jobbigt att flyga för man blir så sjukt stel. Väl på Chicago så traskar jag av planet och går därefter till tullen för att visa mitt visum. Detta går bra och jag får gå igenom utan problem. Jag tänkte minuterna innan att 'Det är klart det kommer vara något problem, det kan ju inte gå för bra'. Men tänk, det uppstod inget problem. Så jag gick vidare, hämtade mina två tunga väskor och lade dem på ett nytt rullband efter att ha lämnat in Customs Declaration-lappen.
Sedan får jag ta ett tåg, som far förutspått, till Terminal 1; inrikesflyg. Så får jag checka in igen för jag var en av dem som inte kunde bli incheckade hela vägen från Arlanda till LAX. Men efter lite strul med en incheckningsmaskin så löste det sig och jag fick ställa mig i den ormliknande kön till säkerhetskontrollen. I den behövde man ta av sig skor och se till så att man inte hade några vätskor med sig. Vilket jag inte hade så det var ju tur! När jag tagit mig igenom kontrollen så upptäcker jag några feta rumpor och i den sekunden så inser jag att jag faktiskt är i USA. Man var så trött så man tänkte inget vidare på det men då slog det mig. Speciellt när jag, utanför gaten, känner blandade lukter från Pizza Hut, McDonald's och 14 andra snabbmatsrestauranger.

Flygresan till Los Angeles gick fort och bra, efter att ha slötittat på Mission Impossible 3(?) i några timmar.  Samt ha bläddrat igen om en prylguide i amerikanska mått. Sjukaste jag sett. Dock väldigt underhållande.
korv
Att se LA's skyline är något av det coolaste jag sett. Var som i en film. Väl framme i LA så ringer jag till RoadRunner Shuttle, men har fått fel nummer. Så jag får gå till en tavla och använda en telefon där, med rätt nummer. Efter 10 minuter kommer det en bil med människor som också skall ha skjuts. Så jag får hoppa in där och åka runt i Kalifornien ett tag och se lite områden innan jag (ÄNTLIGEN!) kommer fram till mitt hotell. Värt att nämna är att jag knappt sovit under hela flygresan utan jag har mer dåsat till en halvtimme hit eller dit.

Så nu efter att jag ätit min första frukost som bestod av bagels med sylt och annat smått och gott som erbjöds så kan jag avnjuta min först dag i Santa Barbara mätt och belåten. Istället för fåglar hör jag nu båttutor som liksom jag ger sig av  på en dagsutflykt.

(Hotellet ligger ett stenkast från stranden/hamnen)

Update:

3 pm har jag bokat ett möte med en viss Alma Castaneda för att kika på hennes studio. Exciiiiiitiiiiing! Har även hunnit med att irritera mig på handfatskranarna. Man skruvar åt fel håll och varm / kall sitter på fel sida.

Under the Hollywood sun...

Nu är jag framme! Är dock helt död så jag får återkomma med redogörelse sedan. God natt!

Några dagar kvar...

Yes, som rubriken lyder, nu börjar det närma sig! Eftersom boendet inte löst sig ännu så har vi bokat hotellrum på http://www.hoteloceanasantabarbara.com. Ser väldigt fint ut och där kommer jag nog trivas. Det kom fram att receptionisten hade släkt i Sverige, Bromma närmare bestämt, och att hon garantera att det inte skulle bli några problem med boende och så. Väldigt tillmötesgående och hjälpsam tycktes hon vara. Så det blir nog en bra start.

                                           

I tidigare inlägg kunde ni läsa att boendet nästan var klart. Men när 'the landlord' inte gav någon respons på min förfrågan angående bilder inifrån studion så bestämde jag mig för att fortsätta letandet. Det bådade inte gott helt enkelt, speciellt inte när priset var så högt.

På lördag klockan kvart över tio lyfter planet, and off I go! Mellanlandning i Chicago och beräknas landa på LAX kvart över fem på eftermiddagen, lokal tid.

Shake it, Cali!

Det är krångligt att hitta lägenhet, alltid något som inte passar eller ingår. Hade bestämt mig för en som låg väldigt nära skolan (och stranden därav) men när vi skulle ringa och boka den så var den helt plötsligt inte available längre. Och ett av de större problemen man möts av när man letar lägenhet är att dem oftast inte är 'furnished', det vill säga möblerade. Det går naturligtvis att ordna genom IKEA, hyra möbler från hyresvärden eller på annat valfritt vis men det skapar mer krångel, så en möblerad lägenhet vore det optimala.

Är inne dagligen på
http://www.craigslist.com och kikar, men ofta utan resultat. Ringde dock en kille vid namn 'Josh' igår som var trevlig och tyckte att det var ballt att jag ringde ändå från Sverige. Passade på och skryta lite om IKEA innan jag bad han skicka över lite bilder, vilket han skulle göra, så vi får väl vänta och se. Nu börjar väl dem vakna 'over there' iallafall.


'See you back in Santa Barbara'
          - Marissa